Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Türk buluşu yeşil teknoloji mutfaklara girecek

Türk buluşu yeşil teknoloji mutfaklara girecek

Tasarruflu yeşil ocaklar, dünyada ilk kez CNR Hostech by Tusidde.

Tasarruflu yeşil ocaklar, dünyada ilk kez CNR Hostech by Tusid`de.
CNR EXPO Yeşilköy`de 16 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek fuarda,  ilk kez sergilenen hidrojen enerjisi ile çalışan yeşil ocaklar büyük ilgi görüyor.
CNR Hostech by Tusid,  bir Türk firması tarafından TÜBİTAK desteği ile üretilen hidrojenle çalışan yeni teknoloji cihazlara ev sahipliği yapıyor. Dünyada ilk kez sergilenen teknoloji % 33`e varan oranda tasarruf sağlıyor.
Fuarda sergilenen endüstriyel mutfak sektöründe çığır açacak yeni teknoloji ve tasarımlara Avrupalı, Rus ve Araplar büyük ilgi gösterdi.
Alanında Avrupa`nın 2. büyük fuarı olan Uluslararası Endüstriyel Mutfak ve Otel Ekipmanları Fuarı (CNR Hostech by Tusid), dünyada ve Türkiye`de ilk kez sergilenen teknoloji ve tasarımlara ev sahipliği yapıyor.
CNR EXPO Yeşilköy`de 16 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek fuarda,  ilk kez sergilenen hidrojen enerjisi ile çalışan yeşil ocaklar büyük ilgi topladı.
Öztiryakiler`in, TÜBİTAK ve Yıldız Teknik ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde ürettikleri hidrojen teknoloji ocaklar, tasarruflu olması yanında çevreci yanıyla da dikkat çekti. Gaz kullanımına göre % 33 daha fazla tasarruf sağlayan ocak, çevreye salgılanan karbondioksit ve atığın da önüne geçiyor.
Çevreci hidrojen teknolojisi ilk kez sergilendi
Teknolojnin ilk kez fuarda sergilendiğini belirten İDDMİB Başkanı ve Öztiryaki firması sahibi Tahsin Öztiryaki, "Geleceğin teknolojisi hidrojen teknolojisi. Bu teknoloji gaz yakan bütün cihazlar için uygulanmalı" dedi.
Mutfakların renklendiğini belirten Öztiryaki, artık klasik renklerin terk edildiğini mutfaklarda lacivert renginin trend olacağını söyledi.
Tahsin Öztiryaki, endüstriyel mutfaklarda yeni tasarım ve teknolojilerin sektörün önünü açacağını söyleyerek, şöyle konuştu: "Yalnız ocaklarımızda değil, bulaşık makinesi ve buzdolaplarımızı da yeni teknoloji ve tasarımlarla buluşturduk. Yeni tasarım ve teknoloji olan bulaşık makinelerimiz aracılığıyla enerji ve deterjan tüketiminde % 10 tasarruf elde ettik." 
En az elektrik tüketen buzdolaplarını da Türkiye`de ilk kez CNR Hostech by Tusid`de sergiliyoruz diye konuşan Öztiryaki, "Poliüretan yalıtım malzemesi kullandığımız dolaplar 160 watt elektrik harcıyor. Yani iki ampül gücüyle sanayi tipi buzdolabını çalıştırabiliyorsunuz. Türkiye`de ilk kez Öztiryakilerin kullandığı bu teknolojilerin en önemli yanı çevreci ve tasarruflu olmasıdır. Bunlar gerçekten endüstriyel mutfaklar için çığır açıcı cihazlar. Fuarda ürünlerimize Avrupa ülkelerinin, Rusya ve Arabistan`ın ilgisi büyük " diyerek sözlerini tamamladı.
Uzaktan yönetilen büfe
CNR Hostech by Tusid`de ilgi çeken bir başka yeni teknoloji de uzaktan yönetilebilen büfe sistemi oldu. Dünyada ilk kez üretilen teknoloji olan kontrol edilebilir büfe, Evinoks firması tarafından tasarlandı. 
Kontrol edilebilir büfe, bilgisayarlar aracılığıyla yönetiliyor. Yönetici oturduğu yerden büfenin ışığı, ısısı ve yemeklerin azlığı, çokluğunu kontrol edebiliyor. Firma yetkilileri, kontrol edilebilir büfe ile ihracatlarında ciddi artışlar sağladıklarını belirttiler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli