Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türk Bayrağına saygı bu mu?

Türk Bayrağına saygı bu mu?

Okul bahçesinde, rengi soluk, yırtık bayrak skandalı

Bu yıl eğitime açılmayan Erdek Atatürk İlköğretim Okulu bahçesindeki bayrak direğinde dalgalanan rengi soluk ve yırtık bayrak, görenleri hüzne boğuyor.
Balıkesir Valiliği`ne atandığı gibi, il genelinde tüm resmi ve özel kurumları yırtık ve rengi soluk bayrakları kullanmamaları konusunda uyaran Vali Arslan`ın talimatına inat, geçen yıla kadar okul olarak kullanılan Atatürk İlköğretim Okulu bahçesindeki bayrak direğinde, rengi solmuş ve yırtık bayrağımız günlerdir dalgalanıyor.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün günümüzde her zamankinden fazla önem taşıdığı şu günlerde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün, bayrağımız konusunda bu duyarsızlığı, görenleri şaşırtıyor.

Direkte asılı bayrağımızın yırtık ve yasa-yönetmeliklere aykırı olarak gönderde dalgalanmasına sitem eden vatandaşlarımız, "Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`müz, herhalde bu bayrağın, kendisine ait bir okulda dalgalandığının farkında değil!" diye konuşuyorlar.
Bilindiği gibi, kısa bir süre önce Balıkesir Valiliği görevine atanan Yılmaz Arslan, görevine başlamasının ardından, il genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlara gönderdiği genelgeyle; Türkiye Cumhuriyeti`nin bağımsızlığının, bütünlüğünün, birliğinin sembolü olan bayrağımızın belirlenmiş kurallara göre kullanılmasının büyük önemine dikkati çekerek, Kaymakamlıklar başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin, meslek kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, bayrağa saygı konusuna gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğinin altını çizerek, uyarılarda bulunmuştu.
Vali Arslan`ın bu uyarısının yanısıra, bayrağımıza, günümüzde her dönemden fazla sahip çıkmamızın gerekliliği ortadayken, kullanılmamasına rağmen Atatürk İlköğretim Okulu bahçesindeki bayrağımızın içler acısı görüntüsü vatandaşın yüreklerini burkarken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, bu bayrağı nasıl olup da, görmedikleri, akıllarda bir soru işareti yaratıyor.Haber:
Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı