Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türk Sağlık-Sen´den Ebeler Haftası mesajı

Türk Sağlık-Sen´den Ebeler Haftası mesajı

Balıkesir Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, sorunların çözümü için Ebeler Haftası´nda atılan ilk adımları görmek istediklerini söyledi.

Balıkesir Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, sorunların çözümü için Ebeler Haftası´nda atılan ilk adımları görmek istediklerini söyledi.
Bilal, Ebeler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti: ?Sağlık çalışanlarına yıpranma payı için verilen sözlerin havada kaldığı, şiddetin her gün artan bir boyutta sürdüğü, döner sermayelerin yok edildiği bir çalışma ortamında 21-28 Nisan Ebeler Haftası´nı karşılıyoruz. Bugün ebe arkadaşlarımız kendi görev tanımları dışında çalıştırılmaya zorlanmaktadırlar. Vekil ebe hemşirelik, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışmaya mahkum edilmektedir. Kadın ve Doğum hastaneleri başta olmak üzere anne ve bebek sağlığı hizmetinde yoğun bir gayret sarf etmekte ve aşırı bir iş yüküne maruz kalmaktadırlar. Bir yılda ülkemizde 1,5 milyonun üstünde doğum gerçekleştiği dikkate alındığında ebe arkadaşlarımızın nasıl bir özveri ile çalıştıkları daha iyi anlaşılmaktadır. 53 Bin ebe arkadaşımız daha pek çok sorunla çalışma hayatını sürdürmekte fakat çözüm adına bir türlü adım atılmaması nedeniyle de ümitsizliğe kapılmakta, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Sağlık çalışanlarının sorunlarının görmezden gelinmesi ve haklı taleplerine sırt çevrilmesi artık son bulmalıdır. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasının çalışmalarının yaklaşık bir ay içerisinde kamuoyunun karşısına çıkacaklarını ilan ederek, sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik de çalışmaların yapılacağını belirtmiştir. Özellikle belirtmek isteriz ki sağlık çalışanları artık söz değil icraat görmek istemektedir. Yıpranma payının bile 3 yıldır söz verilmesine rağmen sürüncemede bırakılması bizlerin zihinlerinde olumsuz bir örnek olarak durmaktadır. Umut ederiz ki Sağlıkta ikinci faz veya dönüşüm sağlık çalışanları için sorunların çözüldüğü ve taleplerinin yerine getirildiği bir süreç olur. Biz bu sürecin en yakın takipçisi olarak çalışanlar adına cesurca mücadelemizi sürdüreceğiz. Sözlerin takipçisi, yapılacak düzenlemelere de çalışanlar adına dahil olma gayreti içinde olacağız. Siyasi iradeden beklentimiz sorunların çözümü adına ebeler haftasında ilk adımları görmektedir. Yurdun dört bir yanında görev yapan 53 Bin ebe arkadaşımızın sesine kulak verilmelidir. Bu düşüncelerle Fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftası´nı kutluyor, çalışma hayatlarında kolaylıklar ve güzel yarınlar diliyorum.? Haber Merkezi

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli