Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Türk Kızılay´ından kurban bağışı daveti

Türk Kızılay´ından kurban bağışı daveti

Türk Kızılay´ı Balıkesir Şube Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren kurban bağışı almaya başladıklarını açıkladı.

Türk Kızılay´ı Balıkesir Şube Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren kurban bağışı almaya başladıklarını açıkladı. Başkan Gündoğan, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için daha çok bağışçıya ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Kızılay Genel Merkezi tarafından ?Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram? isimli kampanya ile 1 Eylül´den itibaren kurban bağışı almaya başladıklarını söyleyen Başkan Gündoğan, 2005 yılında başlatmış oldukları kurban modelini bu yılda hayata geçireceklerini söyledi.
2005 yılında Kızılay´ın, Et ve Süt Kurumu ile sözleşme imzaladığını belirten Gündoğan, ?Bu sözleşme gereği olarak da bizlerin toplamış olduğu bağışlar, Et ve Süt Kurumu bünyesinde kesiliyor. Şubeler olarak biz kurban bağış bedellerini aldıktan sonra genel merkezimizin banka hesap numarasına yatırıyoruz. Daha sonra genel merkezimiz, bölgelere ayrılmış olan Et ve Süt Kurumlarına kesilecek kurban adetini bildiriyor. Kurban Bayramı´nın 1. gününden itibaren ise bu kurbanlar kesilmeye başlıyor.? dedi.
Kesimler sırasında noter, veteriner hekim, din görevlisi ve Kızılay tarafından görevlendirilmiş kişi yada kişilerin kesim anında hazır bulunduğunu ifade eden Gündoğan, ?Kurban kesimleri dini şartlara uygun ve hijyenik ortamlarda yapılıyor. Bağış yapan ya da yapacakların hiç bir endişesi olmasın? ifadelerini kullandı.
Kesimden sonra kurban etlerini kavurma yaptıklarını bilgisi veren Başkan Gündoğan, ?Kavurma yapılan etler daha sonra konserve haline getirilerek, Birer kiloluk kıyma ya da kuşbaşı olarak paketlenerek soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Sonrasında, bu konserveler yılın 12 ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere şubelere gönderiliyor. Etlerin 1 gramı dahi ziyan edilmiyor? diye konuştu.
Bağışlanan kurban etlerinden yapılan kavurma konserveleri yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine de gönderdiklerini belirten Gündoğan, ?İnsanlık dramının yaşandığı her yere Kızılay yardım ulaştırıyor. Bağışçılarımız ne kadar çok olursa, bizlerinde yapacağı bağışlar o kadar geniş olur? dedi.
Kampanya hakkında bilgi veren Başkan Gündoğan, ?Kurban vekaletinin bu yıl yurt içi 690 lira, yurt dışı 435 lira olarak belirlendi. Ayrıca 168 çağrı merkezimizi ya da Kızılay´ın resmi internet sitesinden kredi kartı ile bağış yapan hayırseverler isterlerse bu parayı 4 taksit ile ödeyebilirler. Ayrıca bağışçılarımız şubelerimize başvurarak da kurban bağışında bulunabilirler? açıklamasında bulundu.
Gündoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: ?Hiç bir bağışçımızın gözü arkada kalmasın. Kurbanlar kesildikten sonra, bağış yapan kişileri SMS ile bilgilendiriyoruz. Ayrıca bağışçılara kurban kesimine ait CD, teşekkür belgesi ve kurban etinden yapılan 1 kiloluk 1´er kutu kavurma konserve gönderiyoruz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu