Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türk Kızılay´dan yanmaz Çadır

Türk Kızılay´dan yanmaz Çadır

Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, Kızılay´ın çadır konusunda yeni bir yatırımı tamamladığın söyledi.

Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, Kızılay´ın çadır konusunda yeni bir yatırımı tamamladığın söyledi. Gündoğan, pamuklu çadır üretiminden, pet şişelerin geri dönüşümüyle ortaya çıkan maddeden üretim yapılmaya başlandığını belirtti.
Kızılay´ın çadır konusunda da yeni bir yatırımı tamamladığını dile getiren Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Avukat Hüseyin Gündoğan, pamuklu çadır üretiminden, pet şişelerin geri dönüşümüyle ortaya çıkan maddeden üretim yapılmaya başlandığını söyledi.
Bu ürünün yanmaya karşı dayanıklılığının yanı sıra bir otomobil aküsüyle üzerine konulacak güneş paneliyle ısınma ihtiyacını da karşılayacağını ifade eden Gündoğan, Lüksemburg Kızılhaçı´ndan da bununla ilgili ilk siparişin alındığını vurguladı.
Kızılay olarak, kan hizmetleri konusunda da büyük atılım içinde olduklarının altını çizen Başkan Hüseyin Gündoğan, halen 2.5 milyon ünite kan ihtiyacının yüzde 80´ine karşılık gelen 2.1 milyonunun Kızılay tarafından karşılandığını, önümüzdeki yıldan itibaren bu oruna yüzde 100´e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Gündoğan, yine kısa zaman içinde Türkiye´nin tüm ilçelerinde Kızılay´ın şube ya da temsilciliğinin bulunacağını, 6 bin çalışanı ve 1 milyar liralık konsolide bütçesiyle derneğin, devlet bütçesinden yardım almadan faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Haber: Cengiz Güner



Anahtar Kelimeler: Türk Kızılay yanmaz Çadır
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli