Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Türk Dünyası İzmir´de bir araya geldi

Türk Dünyası İzmir´de bir araya geldi

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu İzmir´de yapıldı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu İzmir´de yapıldı.
TÜRKPA sosyal, kültürel ve insani komisyonu üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey´in de aralarında yer aldığı Genel Kurul, komisyon üye ülkeleri Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan´dan gelen heyetlerin de katılımıyla İzmir´de düzenlendi.
Ayrıca gerçekleşen genel kurula Macaristan heyeti gözlemci, Özbekistan ve KKTC heyeti misafir olarak katıldı.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın aynı zamanda Komisyon Başkanı sıfatıyla konuşma yaptığı genel kurulda, Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki dayanışma ve yardımlaşmadan bahsedildi.
Genel Kurulu değerlendiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ?Öncelikle Genel Kurul´un Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TURKPA) üyesi tüm ülkeler ve komisyonun tüm birimleri adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan´dan oluşan ve ülkeler arasındaki dayanışma, yardımlaşma ve ilişkilerin artarak devamı konusunda çalışmaların yapıldığı; Türk Dili´nin gelişimi ve yaygınlaşması adına projelerin üretilerek ortaya sunulduğu komisyonumuz Meclis Başkanımız Binali Yıldırım´ın katılımlarıyla Genel Kurul´unu İzmir´de gerçekleştirdi. Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan´dan gelen heyetleri karşılayarak kendilerini ağırladık. Dostça ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında birtakım değerlendirmelerin olduğu Genel Kurulumuzun TURKPA Komisyonu adına verimli olmasını diliyorum.? açıklamalarında bulundu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli