Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan SGK sınıfta kaldı

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan SGK sınıfta kaldı

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, SGK´nın sınıfta kaldığını açıkladı.

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, SGK´nın sınıfta kaldığını açıkladı.
Her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığına değinen Alkan, ?Sosyal Güvenlik Sistemi, toplumun tüm kesimlerini bir şemsiye altına toplaması gereken bir sistemdir. Bu şemsiyenin altında; fiilen çalışanlar, çalıştığı halde kayıt dışında bulunanlar, henüz çalışma hayatına başlamamış olan çocuklar ve gençler ile dul ve yetimler varsa işte o zaman Sosyal Devlet olgusundan bahsedilebilir? dedi.
Türkiye´de % 45´leri aşan kayıt dışı istihdam oranı, iş tanımları skalasının yapılmaması, taşeron işçilik ve kamuda farklı statülerde istihdam politikaları neticesinde, Sosyal Güvenlik şemsiyesi delik deşik hale getirildiğine dikkat çeken Alkan, ?Sosyal Güvenlik Sistemi artık paralı hale gelmiştir. Sosyal Güvenlik şemsiyesi altında olmalarına rağmen, insanların parasız teşhis ve tedavi imkânları yoktur. Kurumun sunduğu sağlık hizmetleri tamamen kar-zarar ilişkisine dayandırılarak, piyasalaştırılmıştır. Sosyal Güvenlik sistemindeki finansal açığı kapatmak üzere kurgulanan reform, vatandaştan alınan katkı paylarını artırmış ve sağlık hizmetlerini paralı hale getirmiştir. SGK´nın kurumsallaşmasını önemsemekle beraber; kurum personelinin çalışma koşullarından mutlu olduğu, atamaların herkese eşit ve adaletli bir şekilde yapıldığı bir kurum olmasını istiyoruz. Çalışanlara mobbing uygulamalarının yapılmadığı, kadrolaşmanın olmadığı, yandaş kayırmacılığının yaşanmadığı, kurumda eşitlik, adalet ve liyakatin hakim olduğu bir ortamda Sosyal Güvenlik Haftasını kutlamak isterdik. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışanların mutlu olmadığı bir kurumda Sosyal Güvenlik haftasını kutlayamıyoruz? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli