Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Turizme yağış engeli

Turizme yağış engeli

Mevsim normalleri dışında yağan yağışlar ve Ramazan ayının sezon içine gelmesi Marmara'nın Avşa Mahallesindeki turistik tesislerin doluluk oranının düşmesine neden olduğu bildirildi.

Mevsim normalleri dışında yağan yağışlar ve Ramazan ayının sezon içine gelmesi Marmara'nın Avşa Mahallesindeki turistik tesislerin doluluk oranının düşmesine neden olduğu bildirildi. Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bu yıl Ramazan ayının tatil sezonuna gelmesi ve mevsim normalleri dışındaki yağışların turizm sezonunu olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
-150 bin turist bekleniyordu
2013 yılında Avşa'ya 120 bin yerli ve yabancı turisttin geldiğini açıklayan Aksoy, Bu yıl yaz sezonun gelmesine rağmen mevsim normalleri dışında etkili olan yağışlardan dolayı beldede bulunan turistik tesislerin doluluk oranının beklenenin çok altındadır. 28 Haziran'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Avşa'daki tesislerin doluluk oranı daha da aşağıya düşecek. Avşa'da faaliyet gösteren turizm işletmecileri umutlarını Ramazan sonrasına bağladı. Ancak yağışların Ramazan ayı sonunda da mevsim normalleri dışında yağmaya devam etmesi halinde bu yıl 150 bin yerli ve yabancı ziyaretçi hedefine ulaşabilmemiz zor olacaktır” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı