Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?Turizmde farklılık yaratmak zorundayız?

?Turizmde farklılık yaratmak zorundayız?

Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Özlem Sarı, ?Tüm olumsuzluklara karşın Erdek turizminin geleceğinden umudumu yitirmedim? dedi.

Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Özlem Sarı, ?Tüm olumsuzluklara karşın Erdek turizminin geleceğinden umudumu yitirmedim? dedi.
Turizmin, Erdek ilçesi için zeytinden sonra en önemli gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
? Allah, turizm konusunda Erdek´e büyük lütufta bulunmuş. Ancak bunu bir türlü değerlendiremiyoruz. Erdek´in, her konuda olduğu gibi turizm sektöründe de büyük bir atılıma ve zihniyet devrimine ihtiyacı var. Erdekli turizmciler, sezon öncesinde tesislerini boyayıp badana yapmayı, turizme hazırlık sanıyor. Zaten yapmaları gerekenleri yerine getirmeleri turizme hazırlık değildir. Önemli olan turizmin kalitesini yükseltmek, turist kalitesini ve müşteri portföyünü artırmaktır. Kimse alınıp gücenmesin ama Erdekli turizm işletmecileri, hizmet kaliteleri düşük olduğu halde müşterilerinden, bu düşük kaliteye göre yüksek paralar alıyorlar. Hepsi de para kazanıyorlar. Erdek turizmini artık deniz-güneş-kum üçge-ninden çıkararak, çeşitlen-dirmek gerekir. Bu ilçede en azından 6 ay turizm yapılmalıdır.? 

Erdeklilerin, genelde turizmi iyi bilmediklerini öne süren Sarı, şunları söyledi:
?Erdek´te, turizmden ekmek yiyen herkesin beyin ve teknoloji güncellemesi ve yenilenmesi içine girmesi gerekir. Tesislerde, ucuz personel anlayışı yerine eğitimli personel çalıştırılmalıdır. Erdek´te yıllardır kayıtlı pansiyonculuk anlayışı bulunmuyor. Bu sistemi mutlaka yaşama geçirmeliyiz. Kısacası, Erdek de, artık güney bölgelerindeki gibi farkındalık yaratmak zorundadır. Yoksa Erdek turizminin, geçmişteki parlak günlerine yeniden dönmesine olanak yoktur.?
Haber : Önder Balıkçı



Reha Uluçay
1.04.2016 20:30:18
Özlem Hanım doğru söylüyor söylemesine de Çuğra sahiline bir bakmak yeterli niye beceremediğimizi anlamak için. Mutlaka değişik iş ve meslek guruplarından meydana gelmiş bir estetik komisyonu kurulmalı ve sahil değerlendirilmelidir. Belediye de mutlaka bu konuda stk larla beyin fırtınası gerçekleştirip alternative fikirler ortaya çıkarılmalıdır.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı