Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Turizmci Mırız Erdekin marka değerini yükseltmeye kararlı

Turizmci Mırız Erdekin marka değerini yükseltmeye kararlı

Ünlü Turizmci Osman Mırız, Türkiyede bir eşi daha olmayan 80 dönümlük Botanik ve Hayvanat bahçesinden oluşan dev tesisin 2014 yaz sezonunda hizmete gireceğini söyledi

Ünlü Turizmci Osman Mırız, Türkiye`de bir eşi daha olmayan 80 dönümlük Botanik ve Hayvanat bahçesinden oluşan dev tesisin 2014 yaz sezonunda hizmete gireceğini söyledi. 
Erdek`te turizm alanında yatırımlarına yatırım katmakla bilinen Turizmci Osman Mırız, Agrigento Otel bünyesindeki baha biçilmez müzesine ek olarak Erdek Tek Zeytin Mevkiinde satın aldığı 80 dönümlük araziye hayallerini süsleyen devasa Botanik ve Hayvanat bahçesi kuruyor.
Önemli bir bölümü tamamlanan ve özel izinle ziyaret edilebilen Kralın Cenneti isimli çiftlik öncelikle doğa koruma özellikli dizayn edilmiş.
Kapıdağ`ın meltem yeli ile beslenen Gedeve vadisinde 80 dönümlük alana peyzaj çalışması ile başlayan iş adamı aradan geçen süre içinde hayata geçirdiği tesislerle devasa bir kompleks oluşturmaya kararlı. Öncelikle vadideki dereleri ıslah edip özelliklerini çevresindeki zeytinliklerle birlikte koruyan projede, atlar, ördekler, köpekler, tavşanlar, maymunlar, güvercinler, tavuk ve horoz türleri, yaban keçileri, karaca, ve diğer tür hayvanlar bulunuyor.
Anıtsal kaideler üzerinde projenin ana arterlerini süsleyen devasa heykeller, havuzlar, gösteri alanları, çocuk parkları ve sosyal tesisler projede yer alıyor.
İşadamı Osman Mırız`ın, yurt dışı gezilerinde gözlem ve beğenilerini harmanlayarak gerçekleştirilecek proje, Kapıdağ doğa güzelliliği ile adeta bütünleşeceği gibi, çok değil kısa bir süre sonra önemli dizi projelerine plato oluşturabilecek tesis özelliğinde olabileceği belirtiliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli