Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Turizmci Seçkin Arslan

Turizmci Seçkin Arslan

?Erdek turizmi yabancı turist gelmeden ayağa kalkmaz?

Erdek´in en eski turizmcileri arasında yer alan Seçkin Arslan, Avrupalı turisti çekmeden Erdek turizminin eski parlak günlerine dönmesinin olanaksız olacağını belirtti.
Yedi yaşından beri iş yaşamının içinde bulunduğunu, 1981 yılından bu yana da kendisine ait Kafkas Motel ile Erdek turizmine hizmet verdiğini vurgulayan Arslan, yeni sezon ile ilgili beklentilerini ve değerlendirmelerini şöyle dile getirdi:
?Şu anda Antalya ve Alanya, turizmin gözbebeği durumunda. Tabii, turistik tesislerin, ?Her şey dahil´ uygulaması da turistlerin ilgisini arttırıyor. Bir zamanlar, ülkemiz turizminin kalbinin attığı yer olan Erdek, son yıllarda, turizmde çok geriledi. Erdek turizminin yeniden ayağa kalkabilmesi için ilçemize mutlaka yabancı turist çekmeyi başarmalıyız. Bunun için de, Sinan Vardar ve Vural Öger gibi tur operatörleriyle çalışmalıyız.?
Erdek turizminin canlanması için turizm işletmecilerinin de tesislerini çağa uygun şekilde yenilemeleri gerektiğine dikkat çeken Arslan, ?İlçemizdeki turizm işletmecileri, ?Tesislerimizi yenileyelim, turizmde kaliteyi artıralım´ diye düşünmeleri gerekirken, ?Turizmde kalite artsın, tesislerimizi yenileyelim´ yanlış anla-yışı içinde bulunuyor? dedi.

Erdek´teki kamuya ait turistik tesislerin yıllardır kapalı olmasının da başta esnaf olmak üzere ilçe turizmini geriye götürdüğüne işaret eden turizmci Seçkin Arslan, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu kamu tesisleri, yıllarca alışverişlerini Erdek esnafından yapmışlardı. Böylece de ilçe turizmine canlılık gelirdi. Memur ve işçi kesimi, bu kamu tesislerinden yararlanırdı. Ancak yine de Erdek turizminin geleceğinden umutsuz değilim. Çünkü, Erdek´in tadını bilen, Erdek´ten kopamaz. Yeter ki, ilçemizin turizm sektörü içinde bulunan herkes, akılcı ve bilinçli hareket etsin. Tesislerindeki konaklama ücretleri uygun düzeylerde tutsun. Tesislerinde animatörlü eğlencelere yer versin.?
Son dönemlerde, Erdek´teki turistik tesislerin sahiplerinin, tesislerinin önündeki iskeleler için maliyeye büyük vergiler ödemek zorunda kalmasını doğru bulmadığını belirten Arslan, ?İşletmeciler, tesislerinin önündeki denizin her çeşit temizliğini yapıyor, kumunu eliyor ve bakımlarını gerçekleştiriyorlar. Üstüne üstlük, bir de iskele için maliyeye yüksek paralar vermesi yanlıştır? diye konuştu.

Haber : Önder Balıkçı

/resimler/2016-6/14/1759347885328.jpg



Anahtar Kelimeler: Turizmci Seçkin Arslan
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli