Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası Kutlandı

İlçemizin turizm gelirinden yeteri kadar pay alamadığı dile getirildi. Turizm Haftası etkinliklerinde konuşan İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Firikçi, ülkemizin turizm gelirinden elde ettiği gelirin 25 milyar doları aştığını söyledi.

İlçemizin turizm gelirinden yeteri kadar pay alamadığı dile getirildi.
Turizm Haftası etkinliklerinde konuşan İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Firikçi, ülkemizin turizm gelirinden elde ettiği gelirin 25 milyar doları aştığını söyledi.
İlçemizde Turizm haftası etkinlikleri Erdek İstiklal İlköğretim Okulu tarafından organize edildi.
15-22 Nisan 2012 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Erdek İstiklal İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen, Turizm Haftası Konulu program Erdek Öğretmen evi Konferans Salonunda gerçekleşti.
19 Nisan Perşembe günü Saat 13:30 da Erdek Öğretmen evi konferans salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, sivil toplum örgütleri, kamu görevlileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemi hakkında ilk konuşmayı etkinlikleri düzenleyen İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Firikçi tarafından yapıldı.
``Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüz de Turizmi; farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak görmekteyiz. 
Yöremizin tarihi ve kültürel birikimi dört mevsimin yaşandığı coğrafi yapısı, doğal güzellikleri, misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu bir gerçektir, şeklinde konuşmasına başlayan Firikçi, "Ancak burada bilinmesi gereken en önemli husus ise turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek ve turizmi daha çekici kılmak için şartların bizleri yeni arayışlara yönelttiğini çok açık görmekteyiz. Değerli misafirler son yıllarda turizm sektörünün ülke ekonomisindeki önemi hızla artmaktadır. Diğer sektörlere canlılık kazandırması bölge halkının gelirlerinin artması ve oluşturduğu istihdam imkanları turizme verilen önemin artmasına ve kaynakların bu sektöre akmasına neden olmaktadır. İstatistiklere göre 2011 yılı itibariyle ülkemize gelen yabancı turist sayısı 30 milyonu, döviz girdisi de 25 milyar doları aşmıştır" dedi.
Erdek pastadan pay alamamakta
Fakat bölgemiz açısından düşünürsek yabancı turist yok denecek kadar az ve sezonun da çok kısa olması nedeni ile Erdek ilçesi büyük pastadan maalesef hiç pay alamamaktadır şeklinde konuşan Firikçi, "Bu senede aynı manzara ile karşı karşıya kalmamak için ilçemizde turizm sezonunun erken açılmasını teşvik etmek ve bütün yıla yayma zorunluluğumuz vardır.  Bölgemizin turizminin mümkün olan en kısa zamanda hak ettiği yere geleceğine inancımız inatla korumak zorundayız. Aksini kesinlikle düşünemiyoruz." dedi.
Firikçi`nin konuşmasından sonra, öğrenciler tarafından Turizm Haftası konulu şiirlerin okunup, İstiklal İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Anadolu orotoryo sunumu yapıldı. 
İstiklal İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan, `Yaz Sezonunda Bir Gün` isimli, seyircilerin büyük beğenisini kazandığı bir komedi gösterisinin sunulmasının ardından Turizm Haftası nedeniyle ilçemiz okullar arası düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri Kaymakam İsmail Kaygısız ve Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından verildi. Törenler, İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterileri ile son buldu.   Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı