Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Turizm toplantısı yapıldı

Turizm toplantısı yapıldı

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık: "Turizm, müşteri memnuniyeti demektir"

Erdek´te, 2018 yılı turizm koordinasyon toplantısı düzenlendi.
2018 yılının turizm açısından verimli ve sorunsuz geçebilmesi adına, Kaymakam Ekrem Çalık´ın başkanlığında, öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdem Eren, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Orman Bakanlığı ve belediye yetkilileri katıldı.
Kaymakam Ekrem Çalık, Erdek´te, turizmden ekmek yiyen herkesin birlikte ve girişimci bir ruhla hareket etmeleri gerektiğine dikkati çekerken, "Bunun en önemli yolu da markalaşmadan geçer" dedi.
Çalık, şu değerlendirmede bulundu:
"Her şeyden önce ilçemizin turizmini 12 aya yaymak zorundayız. Erdek´in, İstanbul ve Bursa gibi büyük kentlere yakınlığı çok önemli bir avantajdır. Yerli turizme çok elverişli olan Erdek´i, yeniden eski, başarılı günlerine döndürmek hayal değildir.

İstersek, elbirliğiyle bunu başarabiliriz. Kapıdağ, Kyzikos gibi çok önemli değerlerimizi turizmin hizmetine sokmalıyız. Erdek´in, bir an önce doğalgaza kavuşması için gerekli adımlar atıldı. Önce sıvılaştırılmış doğalgaz getirilerek, depolandıktan sonra Erdek´in hizmetine sunulacak. Doğalgazın gelmesinin ardından, kış aylarında da Bandırma´dan birçok kişinin burada oturacağını, böylece Erdek´in, kış aylarında, ´hayalet kent´ olmaktan kurtulacağını düşünüyorum."
OCAKLAR VE TERMAL TURİZMİ
Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde termal kaynaklar bulunduğu duyumları aldıklarına işaret eden Çalık, "Eğer bu kaynaklara ulaşılabilirse Ocaklar, bir termal turizm merkezi konumuna da kavuşabilir" dedi. Çalık, bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.
ÇEVRE YOLU GEREKLİ
Erdek limanına giden yolun, ilçenin ana caddelerinden geçmesinin trafik açısından büyük sıkıntı yarattığına dikkati çeken Çalık, şunları söyledi:
"Bunu ortadan kaldırmak için Erdek´in arkasından geçecek bir çevre yoluna ihtiyaç vardır. Bu otoban, Narlı´ya kadar ulaşmalıdır. Burada yapılacak bir iskele ile İstanbul ve adalara rahatlıkla ulaşma olanağı vardır. Uzun vadeli bile olsa bu çalışmanın hemen başlatılması gerektiğine inanıyorum."
TURİZM, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DEMEKTİR
Başarılı turizmin, müşteri memnuniyeti anlamına geldiğini vurgulayan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, "İlçemize gelen turist, dönerken eğer ´Helal olsun´ diyebiliyorsa bu çok önemlidir. Çünkü memnun ayrılan her turist, yine geleceği gibi yanında yeni turistler de getirir" dedi.
ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ AÇILMALI
Arkeoloji açısından Bandırma ve Erdek´in çok zengin olduğunun altını çizen Çalık, şu değerlendirmede bulundu:
"Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin, bir arkeoloji bölümü açmak için girişimlerini memnuniyetle karşılıyorum. Kyzikos, Belkıs ve Kirazlı Manastırı gibi değerleri düşünecek olursak bu bölümün Erdek´te açılmasının daha doğru olacağına inanıyorum. Bu bölüm için Ocaklar yakınında da bir arsa mevcuttur."
Toplantıya katılanlar da Erdek turizminin gelişmesi için yapılması gerekenler hakkında düşüncelerini açıkladılar.
Haber : Önder Balıkçı-Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Turizm toplantısı yapıldı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli