Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Turizm gelişecekmiş!

Turizm gelişecekmiş!

Toronto Otel ile PTT tesisleri yıllardır kapalı

Erdek turizminin yıllardır neden geriye gittiğini birçok platformda tartışıyoruz. Çeşitli öneriler, alınması gereken önlemler, bilimsel platformlarda dile getiriliyor. Sonuç, yok! Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek´teki turizm sektörünün moral motivasyonunu yitirdiğini söylüyor. Bu arada turizm işletmecilerinin, her şeyi belediyeden beklemek yerine öncelikle kendilerinin, sektöre sahip çıkarak, yapacakları yatırımlarla çağa ayak uydurmalarını istiyor. Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı da aynı düşünceleri paylaşıyor.
Pek de haksız sayılmazlar aslında. Erdek turizminden ekmek yiyenler arasında ciddi hiçbir koordinasyon yok. Özel veya kamu kamplarının bazıları, yıllardır turistik tesislerini açmıyorlar.

İşte bunlardan biri, Erdek´in turizm açısından gözbebeği bölgesi ?Çuğra?da yer alan, Kırcallar Firması´na ait Toronto Otel. Açıldığında 4 yıldızlı olan bu otelin kapısı yıllardır kilitli. Bu tesisin işletmecisi, ?Tesis benim, ister açarım, ister açmam? deme hakkına sahip değildir. Çünkü, burada yıllardır boşta yatan tesis, aynı zamanda devletin bir milli servetidir.

/resimler/2015-7/7/2114232562730.jpg
İşte yine aynı bölgede bulunup, kapalı tutulan kamuya ait PTT dinlenme tesisleri. Geçtiğimiz günlerdeki yayınla-rımızda da vurguladığımız gibi kaderine terk edilen bu tesis çürüyor. Çevresinde, zaman zaman vatandaşları alkol içerlerken görüyoruz. Tesisi özel güvenlik koruyormuş, içinde kameralar varmış. Bize ne? Biz, başka bir noktanın altını çiziyoruz. ?Çuğra?nın göbeğinde, adeta bir ?kara delik? gibi duran bu milli servete yazık diyoruz. İşletirsiniz, işletemiyorsanız da, başka bir kişi veya kuruluşa devreder veya satarsınız. Böylece turizme yeniden kazandırırsınız. Bu görünümüyle Erdek turizmine zararınız olduğu bir gerçek!
Erdek´te turizmin gelişmesi için önce kafa yapılarımızı değiştir memiz gerektiği bir gerçek. Bu anlayışla bırakın ileriye gitmeyi, daha da gerileyeceğimiz ortada.
İşte Toronto, işte PTT tesisleri! Başka söze gerek var mı?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Turizm gelişecekmiş
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli