Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Turhanın ilk ziyaret yeri Dursunbey

Turhanın ilk ziyaret yeri Dursunbey

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan göreve başladığı iki buçuk aylık sürenin ardından ilk resmi ziyaretini Dursunbeye gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan göreve başladığı iki buçuk aylık sürenin ardından ilk resmi ziyaretini Dursunbey`e gerçekleştirdi.
Batman`dan Balıkesir`e atandıktan sonra makamına yapılan ziyaretleri kabul eden Vali Ahmet Turhan, iade-i ilçe ziyaretlerine Dursunbey`den başladı. Dursunbey`de birçok ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Turhan`ı Dursunbey`deki ilk resmi ziyaretinde Kaymakam, Belediye Başkanı karşıladı. Vali Ahmet Turhan, Dursunbey Kaymakamlığını ziyaretinde ise ilçede görevli kamu müdürleri ile bir toplantı yaptı. Kaymakamlıkta gerçekleşen toplantıda Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Vali Turhan`a brifing verdi. 
Dursunbey`in ekonomik ve coğrafi yapısının anlatıldığı brifingde ilçenin başlıca geçim kaynağı olan kereste sektörü ve madenciliğin önemine değinildi. Ayrıca okuma yazma oranının % 90 olarak belirlendiği Dursunbey`de yaşlı vatandaşların okuma ve yazma kurslarından yeterince faydalanmadıkları belirtildi. Taşımalı eğitimde Türkiye 2.`si olan ilçenin sosyo-ekonomik imkanları Vali Turhan`a anlatıldı. Vali Turhan`ın talimatıyla toplantı basına kapalı olarak devam etti. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından Vali Ahmet Turhan Dursunbey Belediyesine geçti. Bu sırada yolda esnaf ve vatandaşlara selam veren Vali Turhan lokantalara girerek yemek yiyen vatandaşlara afiyet olsun temennisinde bulundu.
Dursunbey Belediyesini ziyaret eden Vali Turhan, Başkan Mehmet Ruhi Yılmaz`ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Balıkesir`in Büyükşehir olması ile hizmet ağının büyüyeceğini sözlerine ekleyen Vali Turhan, Dursunbey`in 7 olan mahalle sayısının 11 olacağını, belediyelere artık büyük işlerin düştüğünü söyledi. Ziyaretin sonunda Vali Turhan`a stres alan Ametist taşını hediye eden Başkan Yılmaz ayrıca Dursunbey`i tanıtan kitaplar verdi. Belediye ziyaretinin ardından Endüstri Meslek Lisesine kurulan ve ağaçlara istenilen deseni veren CNC makinesinin tanıtım törenine katılan Vali Turhan, burada ağaçların işlenerek istenilen görünüme getirildiğini gördü. Vali Turhan bu projenin sahiplerini yanına çağırarak teşekkür etti. Dursunbey`e yapılacak yeni hastanenin şantiye alanında incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, hastanenin projesine ve mimarisine hayran kaldığını ifade etti. İlçenin ünlü mesire yeri Su Çıktı`da çay içen Vali Ahmet Turhan, saz mesire alanında daire müdürleriyle birlikte değişik bir spor branşı olan Bocce oyunu oynadı. Son olarak Dursunbey Belediyesine ait iki parkın açılışını yapan Vali Turhan mahalleye kazandırılan bu parklar için Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz`a teşekkür etti. Parka gelen çocuklara yanında getirdiği oyuncakları hediye eden Turhan daha sonra kendi elleri ile vatandaşlara aşure dağıttı. Vali Turhan, geç saatlere kadar devam eden ziyaret ve incelemelerinin ardından akşam saatlerinden Dursunbey`den ayrılarak Balıkesir`e hareket etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false