Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Turhan ve İlhan plajları temizleniyor

Turhan ve İlhan  plajları temizleniyor

Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi´ne ait kum temizleme makinası ile kırsal mahalle plajlarında kumsal alanlar temizleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi´ne ait kum temizleme makinası ile kırsal mahalle plajlarında kumsal alanlar temizleniyor.
Geçtiğimiz günlerde Ocaklar Mahallesi plajında yapılan temizlik çalışmaları kırsal mahalle plajları ile devam ediyor.
Balıkesir Büyükşehir Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Erdek Turhan Mahal lesine gönderilen kum temizleme aracı plajda kum temizliğine başladı.
Güney Marmara Bölgesi Ocaklar, Avşa ve Yiğitler Mahallelerinde gerçekleştirilen kum temizleme çalışmalarının Turhan Mahallesi ile devam ettiği bilgisi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, mahalle muhtarlarından gelen talepler üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden gönderilen kum temizleme makinasının Turhan Mahallesi plajında temizleme çalışmalarına başladığını dile getirdi.

Turhan Mahallesindeki çalışmalar tamamlandığı gibi kum temizleme makinasının İlhan Mahallesi Büyükova Plajına geçerek çalışmalarını burada sürdüreceğini söyleyen Sever, kumsal alanlarda her türlü çöp, su bitkisi, ot gibi atıkların temizliğini yapan kumsal temizleme makinasının saatte en az 15.000 m2 alanı temizleme kapasitesine sahip olduğunu açıkladı.
Yüzeyden 15 cm derinliğe kadar her türlü katı atık ve taşların temizlediğinin altını çizen Sever, Ocaklar, Avşa, Yiğitler´den sonra Turhan ve İlhan Büyükova Plajlarında da geniş kapsamlı temizlik çalışmaları yürütüldüğüne vurgu yaptı.
Balıkesir İli Büyükşehir olduktan sonra büyükşehir belediyesine devrolan sahil bandındaki plajlarda bundan böyle istenmeyen kötü görüntülerin artık ortadan kalkacağını işaret eden Sever, kumsallarda temizliğin düzenli olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli