Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tuncel Kurtiz mezarı başında anıldı

Tuncel Kurtiz mezarı başında anıldı

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün 1. yıldönümünde Edremit-Çamlıbel Mahallesindeki mezarı başında anıldı.

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün 1. yıldönümünde Edremit-Çamlıbel Mahallesindeki mezarı başında anıldı.
Tuncel Kurtiz`in birinci ölüm yıldönümü için ailesi ve Edremit Belediyesi tarafından Çamlıbel Mahallesi`ndeki mezarı başında tören düzenlendi. Anma programına Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kurtiz`in eşi Menent Kurtiz, sanatçılardan Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Cansu Dere, Selma Ergeç, Sarp Akkaya ve Okan Yalabık gibi isminler katıldı. Mezarlıkta dua edilmesinin ardından ezgiler eşliğinde Kurtiz`in ses kaydı dinletilip, Edremit Belediyesi tarafından döktürülen lokmalar katılanlara ikram edildi.
Kurtiz`in yerinin kolay kolay doldurulamayacağını ifade eden Kenan İmirzalıoğlu, onsuz çok zor bir yıl geçirdiklerini söyledi.
İmirzalıoğlu, "O bizim için büyük bir usta, bir sancaktardı. Bize yaptığı en büyük kötülük ise, kendisinin hiç ölmeyeceğine bizi inandırmasıdır. Ölümsüz bir ustayı kaybettik, üzüntü içindeyiz" dedi.
Gezici Festivalle, Kurtiz bir kez daha tanıtıldı
Ankara Sinema Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın desteğiyle "Gezici Festival" Edremit ilçesine geldi. Yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu`nun yaptığı "Gezici Festival`in Yol arkadaşı Tuncel Kurtiz" konulu belgeseli ile ünlü sanatçının hayatından kesitlere yer verildi. Ayrıca Tuncel Kurtiz`in son filmi olan ve yönetmenliğini Nihat Durak`ın yaptığı "Mutla Aile Defteri" adlı filmi izlettirilerek sevenlerini hayran bıraktı. Programda ünlü sanatçı Halit Ergenç`in zaman zaman duygulu anlar yaşadığı dikkat çekti.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı