Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tüm´den önseçim çağrısı

Tüm´den önseçim çağrısı

25 ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili olarak Bandırma´yı temsil eden Mehmet Tüm, yerel seçimleri değerlendirdi. Tüm,? CHP büyük kentleri almalı.

İktidar bu dönem kan kaybetti. İstanbul ve Ankara´da ranta dayalı bir yönetim anlayışı var. Özellikle yeşil alanlar ranta kurban gitmiş durumda. Seçilmiş başkanları görevden almak halkı da rahatsız etmiştir. Yerelde de AKP demokrasiyi işletmiyor. Özellikle Balıkesir´de beldelerin kapatılması ve köylerin statüsünün değişmesi de halkı olumsuz etkiledi. Sahillere özel bütçe ayrılmalı yazın buraların nüfusu 6-7 katına çıkıyor. Devlet ek bütçe ayırmalı. AKP kentin nefes alacağı her yeri ranta çeviriyor. Biz de esas olan insanın mutluluğudur. Bugün Eskişehir Avrupa´nın en çağdaş kenti oldu. İşte Eskişehirleri çoğaltmak zorundayız. Bandırma Belediye Başkanımız da kültürel sanatsal etkinliler yapıyor, basılan yayınlar var. Dursun Mirza´yı başarılı buluyorum. Kırsal mahallere de yatırım yapıyor. Bir çok yerde sorunlar çözülmüş durumda. Önümüzdeki süreçte daha önemli projeler de gündeme gelecektir. Yatım için kaynak önemli, Büyükşehir´e kaynakların yüzde 40 gidiyor.? dedi.
?ÖNSEÇİMDEN YANA OLDUM? HEDEF YÜZDE 50 OY
Bandırma ve Balıkesir yerel seçimlerini değerlendiren Tüm şunları söyledi; ?Siyasi yaşamım boyunca önseçimi savundum. Bandırma Belediye Başkanı adayının kim olacağına vatandaş karar vermeli. Önseçimle aday belirlenir. Yukarıdan inme adayın doğru olduğunu düşünmüyorum. Milletvekilleri de önseçim ile gelmeli. En doğru yöntem önseçimdir. Her arkadaşımız sandığa girmeli. Bu konuda hiçbir engel konmamalı. Ben acilen ketin nefes alacağı yerlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Kent sıkıştı kenti aşmak gerekiyor. Bandırma 150 bin nüfuslu bir kent. Bandırma´yı dışarı açmamız gerekiyor. Kota olayı tam yaşam geçirilmiyor. Bu alınan kararların yaşama geçirilmesi gerekiyor. Kadın ve gençlere bir biçimde haksızlık yapılıyor. Cumhurbaşkanlığında Muharrem İnce´nin aldığı oyu koruyacağız. En azından ona yakın oy alacağız. Yerel seçimler AKP ve bizim aramızda geçecek. ?
TÜM AKIN´IN ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRDİ
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın adaylığı konusunu da değerlendiren Mehmet Tüm, ?Ahmet Akın önünde bir hedef var. Aday olursa bize düşen destek olmaktır. Ben önseçimden yanayım. Kimler kimi görmek istiyorsa 20 ilçede sandık konmalı. Önseçimle belirlendiği zaman kendine olan özgüveni daha da artacaktır. CHP parti dışı bir arayış içinde olmamalı. CHP´de her zaman aday olacak yetenekli kadrolar var. Önemli olan parti için demokrasi olsun.?
?SİYASET YALNIZCA MİLLETVEKİLİĞİ İLE OLMAZ?
Siyasete devam edeceğini ve partisi için çalışacağının altını çizen Tüm şunları söyledi; ?Balıkesir beni önseçimle 1. sıradan Ankara´ya gönderdi. Bana en büyük onuru yaşattılar. Ben politikaya devam etmek istiyorum politikaya sadece milletvekili olarak hizmet edilmez. Ben aynı şevkle çalışmaya devam ediyorum. Siyasi yaşamım boyunca önseçimden yana oldum bunu savunmaya devam ediyorum. İnsanları seviyorum, insanları sevdiğim için siyasi olarak hizmet vermeye devam edeceğim?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: önseçim çağrısı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli