Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tüm ailelerin çocukları uyuşturucu tehdidinde...

Tüm ailelerin çocukları uyuşturucu tehdidinde...

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, tüm ailelerin çocuklarının uyuşturucu tehdidi altında olduğu uyarısı yaptı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, tüm ailelerin çocuklarının uyuşturucu tehdidi altında olduğu uyarısı yaptı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kentte son 3 yılda yakalanan Bonzai, esrar, ecstasy ve hint kenevir rakamlarını açıkladı.
Yakalanan uyuşturucu maddenin % 300 arttığını kaydeden Turhan “Yakalanmış olanlar bunlar, maalesef yakalanamayanlar var. Anne babalar akşam eve geldiğinde çocuğunun gözlerinin içine bakmıyorsa çocuk kaybedilmeye adaydır. Arkadaşlarını takip etmiyorsak hiç kimsenin çocuğu uyuşturucudan uzak ve münezzeh değildir. Hiç kimse kendini çocukları açısından güvende hissetmesin ister zengin olsun, ister fakir” dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ve bazı daire müdürleriyle birlikte düzenlediği toplantıda kentte yakalanan uyuşturucu maddelerin vardığı tehlikeli boyutu açıkladı, tüm anne ve babaları evlatlarına daha çok sahip çıkmaya çağırdı.
Turhan: “Ele geçirilen uyuşturucu miktarı 3 kat arttı”
Turhan “Balıkesir açısından uyuşturucunun hangi boyutlarda olduğuyla ilgili bazı istatistikleri paylaşmak istiyorum. Bunlar yakalanmış olanlar maalesef yakalanamayanlar var. 2012 yılında Bonzai denilen kimyasal uyuşturucudan 393 adet yakalanırken 2013 yılında 3 bin 888’e çıkmış korkunç boyutlarda. 2014 yılında 8. ay itibariyle bu sayısı 3 bin 254 çok ciddi rakamlar. Esrar’da ise 2012’de 142 kg, 2013’de 132 kg, 2014 yılı 8. ay itibariyle maalesef 358 kg. 3’e katlamış. Ecstasy dediğimiz uyuşturucu haplardan 2012 yılında 3 bin 500 tane ele geçirmişiz, 2013 yılında 6 bin 187 tane, 2014 yılı 8. aya kadar 3bin 964 adete ele geçirildi. 2012 yılında 3 bin 997 kök hint keneviri yakalanırken, 2013’de 4 bin 796 kök, 2014 8. ayda 7 bin 609 kök hint keneviri yakalandı. Bu mücadelenin ve tehlikenin boyutları açısından önemli. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.
Turhan: “Gözlerinin içine bakılmayan her çocuk kaybedilmeye aday”
Uyuşturucu ile mücadelede ailelerin desteği çok önemli olduğunu anlatan Vali Ahmet Turhan, akşam eve geldiğinde anne babalar çocuğunun gözlerinin içine bakmıyorsa o çocuğun kaybedilmeye aday olduğunu söyledi.
Vali Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü “Çocuklarımızın arkadaşlarını takip etmiyorsak hiç kimsenin çocuğu uyuşturucudan uzak ve münezzeh değildir arkadaşlar. Hiç kimse kendini çocukları açısından güvende hissetmesin ister zengin olsun, ister fakir. Çocuklara çok cazip ulaştırılabiliyor, çok ucuz 1 tane hapı çocuk merak için aldığında veya arkadaşını ısrarıyla aldığında bunun devamı geliyor, alışkanlık yapıyor. Top yekün bir mücadele yapmamız gerekiyor.
Turhan: “Tiner kullananları kurtarmak için özel merkez açıyoruz”
Balıkesir’de uyuşturucu bağımlısı gençleri kurtarmak için hazırladığımız ve kısa sürede başlayacağımız proje Türkiye’ye örnek olacak. Balıkesir merkezde 60 civarında tinerci çocuk var bunlar metruk yerlerde demiryolu kenarlarında kalıyor. Meselenin 2 yönü var birincisi bunlar insan ve çocuk. Bu çocuklar maalesef hayata şanssız gelmişler, doğru bir aileye denk gelmemişler, doğru bir okula, ilgili öğretmene denk gelmemişler ve masum çocuklar. İkinci yönü bu çocuklar ciddi tehlike oluşturuyor. Bu gençlerimi için hastanemizin psikiyatri merkezinde bir merkez oluşturduk. Bu çocuklar bu merkezde kontrol sistemiyle değil de sürekli tedavi olacaklar bu merkezde yatılı olarak. Bu çocukları daha sonra barındıracağımız bir merkez arıyoruz. Bir çocuğumuzu dahi o hayattan kurtarmak başarıdır.”
Boz: “Okul aile birlikleri ile birlikte hareket edeceğiz”
Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz, çocuk ve gençleri uyuşturucu madde bağımlısı olmadan önce kurtarmak için çocukları ailelerinden sonra en iyi gözlemleyen okul aile birliği yöneticileri ve idareyle iletişime geçeceklerinin söyledi.
Boz “Çocuktaki değişim başlangıç aşamasında fark edilir ve iletişime geçilirse bağımlı olmadan kurtarılması daha kolay olacak” diyerek sözlerini noktaladı.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli