Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Tüm, mazbatasını aldı

Tüm, mazbatasını aldı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça mazbatasını aldı

Balıkesir İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekillerine mazbatalarını verdi.
Balıkesir 1. Sıra adayı olan Mehmet Tüm mazbatasını ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyerek aldı.
Mazbatayı aldıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Mehmet Tüm, ?Seçimden hemen sonra Balıkesir CHP örgütlerini ziyaret ederek ilk mazbatamı onlardan aldım. Bugün aldığım mazbata Balıkesir örgütünün verdiği emeğin karşılığıdır. Yol arkadaşlarımla omuz omuza 30 yıldır aydınlık yarınlar için, özgürlükler için mücadele ediyorum. Bu mazbatayı örgütüm adına, hizmet etmekten yorumlayacağım Balıkesir halkı adına, Türkiye adına alıyorum.? dedi.
Tüm: ?TBMM´de tüm ezilenlerin mağdurların sesi olacağım ?
TBMM´de tüm ezilen halkların sesi olmaya, görülmeyeni görünür kılmaya, haksızlığa karşı durmaya, gerçeğin sesini oradan haykırmaya gideceğim diyen Tüm ?Yüzüm daima halka ve haklıya dönük olacak. Ülkenin renklerini mecliste barış içinde temsil etmek için var gücümle çalışacağım. Ülkemiz 7 Haziran itibariyle 13 yıllık esaretten kurtulmuştur. Türkiye halkı % 60´lık bir yetkiyi muhalefete vermiştir. Muhalefete verilen bu destek Türkiye için ?aydınlık bir sabah´ anlamına gelmektedir.? dedi.
Yeni hükümetin kurulması ve koalisyon senaryoları hakkında görüşlerini bildiren Tüm ?Siyasal, ekonomik ve hukuki alanda yaratılan 13 yıllık tahribatın giderilmesi için muhalefet partileri bu tarihsel dönemeçte yeşeren umudu görmelidir. Türkiye´nin geleceği için muhalefete düşen görev yaratılan kutuplaşmayı çözüp toplumsal bütünleşmeyi sağlamak için hızlı bir restorasyon süreci inşa etmektir. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır. En doğru kararı vereceğine inanıyorum. ? diye konuştu.
Tüm, kendisine yöneltilen ?Mazbatayı aldınız. Parlamento´daki hedefleriniz nedir?? sorusuna şöyle cevap verdi: ?Parlamento uzlaşma yeridir, halkın çıkarları için en doğruyu yapma yeridir. Bizim hedefimiz barışçıl, kutuplaşmadan uzak üç muhalefet partisinin de programlarında ortaya koydukları ekonomik vaatlerin yerine getirileceği, emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 TL olması, mazotun 1,5 lira olması, seçim barajının kaldırılması, yolsuzlukların soruşturulması gibi seçim vaatlerinin gerçeğe dönüştürüleceği bir hükümet formülüdür. Halkın % 60 iradeyle yetki verdiği muhalefet partileri temel insan hak ve hürriyetleri, ifade, inanç ve örgütlenme özgürlüğü gibi düzenlemelerin acilen yapılabilmesi adına AKP´siz bir hükümet kurmalıdır.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu