Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tüm, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nde

Tüm, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nde

?Halk oylamasında toplum vicdanına güveniyorum?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Kaan Bingül´ün başkanlığındaki Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti.
Ülkemizin çok zor iç ve dış sorunlarla boğuştuğu bir dönemde AKP´nin, ülkeye ?Başkanlık sistemini? baskıyla dayatmak istediğini öne süren Tüm, şunları söyledi:
?Hiç kimsenin tartışmasına bile meydan bırakmadan hazırladıkları yeni Anayasa´yı ülke gündemine getirdiler. Konuyu, Baroların tartışmasına bile bırakmadılar. Baskı, şiddet ve zorla kabul ettirilmeye çalışılan bu Anayasa, kabul edilse bile ülkeye huzur ve mutluluk getirmez. Darbeci general Kenan Evren´in Anayasası yüzde 92 oy almıştı ama ülkeye huzur geldi mi? Bu iktidar, yeni Anayasa yapmayı değil, rejimi değiştirmeyi ve ülkeyi tek adama bırakmayı düşünüyor. Bu parlamento, kendine ihanet ediyor. Meclisi ortadan kaldırarak, ülkeyi sınırsız yetkilerle tek adama devretmek istiyor. Şimdi soruyorum: Başkanlık sistemi gelirse terör sona erecek mi? Ekonomi düzelecek mi? İşsizlik ortadan kalkacak mı? Bu Anayasa kabul edilse bile bizim için yok hükmündedir.?
Yeni Anayasa´yla getirilmek istenen rejim değişikliğinin yalnız CHP´nin sorunu olmayıp tüm ülkeyi ilgilendirdiğini vurgulayan Tüm, ?Bu iktidar, kontrolündeki darbe girişimiyle FETÖ olayını fırsata dönüştürmüştür? dedi.
Halk oylamasında Anayasa´nın kabul edilmemesi için partilerinin tüm ülkeyi dolaşarak durumu vatandaşlara anlatacağına işaret eden Tüm, ?Anayasalar, demokratik ortamlarda yapılmalıdır, özgürlüklerden uzak, baskılar altında değil. Hepimizi zor günler bekliyor. Laiklik tehlike altında. Anayasanın ilk dört maddesini de değiştirmek ve cumhuriyeti kaldırarak, hilafeti getirmek istiyorlar. Tüm bu olumsuzluklara karşın halk oylamasında toplum vicdanının üstün geleceğine inanıyorum? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırma Gazeteciler Cemiyeti
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı