Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TÜKODERden, tohum köleliğine hayır eylemi

TÜKODERden, tohum köleliğine hayır eylemi

TÜKODER Balıkesir Şubesi, ülkemizdeki tohum köleliği ile gıda diktatörlüğüne hayır eylemi yaptı.

TÜKODER Balıkesir Şubesi, ülkemizdeki tohum köleliği ile gıda diktatörlüğüne hayır eylemi yaptı. Balıkesir`de gerçekleşen eylemde, ithal tohumun tehlikesine dikkat çeken TÜKODER Balıkesir Şubesi Başkanı ve Yaşam Dostu Ürün Grubu Sözcüsü Av. Necdet Bayhan tüketiciler ile küçük çiftçileri uyarıcı açıklamalar yaptı. 
Sağlık ve güvenliğin korunması evrensel tüketici haklarındandır. Bu, tüketilmek  üzere satışa sunulan her türlü mal ve hizmetin yaşam  ve sağlık açısından kullanıcılarına zarar vermeyecek durumda bulunması hakkıdır, diyerek konuşmasına başlayan Başkan Bayhan, "Sağlık koşullarına uygun fiziksel çevrede yaşama, çevresel tehlikelerden korunma, günümüz ve gelecek nesiller için doğayı korunma hakkıdır.
Bugün buraya bu haklarımızı tehdit eden küresel tohum, zirai ilaç ve gübre ve dağıtım şirketlerinin gerek sağlığımız gerek çevremiz için oluşturduğu geri dönüşsüz saldırılarına karşı yaklaşan Dünya Tarım gününde; Küçük üreticilerin, doğal, sağlıklı, geleneksel tat ve lezzetleri içeren üretim ve kültür süreçleri ile üretilmiş ürünlerine kavuşmak için, Uluslar üstü tarım-gıda-ilaç-dağıtım tekellerinin ucuz- dampingli-bio teknolojik ve tek tip ürün (mono kültür) saldırısı karşısında yok olan küçük çitçilerimizin adil ve haklı gelire ulaşması ile varlıklarını devam ettirebileceklerini, bu yolla tarımsal bioçeşitliliğimiz, tohumlarımız, toprağımız, suyumuz ve kültürümüz de korunmuş olacağımızı belirtmek  için buradayız." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli