Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TÜKODER, Ulaştırma Bakanlığını uyardı

TÜKODER, Ulaştırma Bakanlığını uyardı

TÜKODER, Balıkesir-Akhisar karayolunun tehlikesine dikkat çekti Tüketici Koruma Derneği (Tükoder) Balıkesir Şubesinin, Balıkesir merkez ve ilçelerde, güvenli ulaşım hakkıyla ilgili, araştırmalar aralıksız sürüyor.

TÜKODER, Balıkesir-Akhisar karayolunun tehlikesine dikkat çekti
Tüketici Koruma Derneği (Tükoder) Balıkesir Şubesinin, Balıkesir merkez ve ilçelerde, güvenli ulaşım hakkıyla ilgili, araştırmalar aralıksız sürüyor.
TÜKODER, geçen yıl trafiğe açılan Balıkesir Akhisar devlet yolunun 30`ncu ve 40`ncı kilometreleri arasında, geçen yıl hizmete açılan yolun sökülmeye başlandığı, ulaşımın tek şeritten verilmesi ile meydana gelen sıkışma ve dolgu malzemesinin uygun olmadığı yönündeki şikâyetleri dile getirdi.
Balıkesir Akhisar devlet yolunda dernek olarak inceleme yaptıklarını açıklayan TÜKODER, yapılan incelemede; Balıkesir Akhisar Bölünmüş Devlet yolunun 35`nci ve 40`ncı kilometreleri arasında, (Çanakçı mevkiinde) yolda yapılan çalışmalar nedeniyle ulaşımın tek şeritten verildiği, beş kilometrelik kısmında bir yıl önce yapılan yolun, bir şeridinin sökülmeye başlandığı, yol temeline çökme, asfaltta yarılma, orta refüjde yer yer geniş kaymalar meydana geldiğinin tespit edildiğine değindi.
TÜKODER, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"İstanbul,  İzmir arasında ulaşımı sağlaması nedeniyle son derece önemli, araç sayısı bakımından da, oldukça hareketli bir yol olma özelliği taşımaktadır. Yol tamamen bittiği halde, trafiğe açık olan bu kesimde asfaltın tekrar sökülerek, yola şerit eklenmesi, kademeli şev ve duvar yapılması çalışmaları, drenaj boruları, mebran imalatları etüt yanlış mı yapıldı sorusunu akla getirmektedir.
Yol yapımına başlandığında on beş metreden yüksek olan şevlerde, kademeli şev ve duvar yapılması gerekirken bu yapılmamıştır. Yol inşaatı bitmiş, trafiğe açılmasından bir yıl sonra kademeli şev ve duvar yapımına başlanmıştır. Kayma olan yerlerde, duvar yapılması ve yeni şerit eklenmesi de, etüdün eksik yapıldığını göstermektedir.  
Balıkesir İzmir yolunun eğim, rampa ve kışın kar yağışında devamlı problem yaşanan bu mevkiinde yol yenileme çalışmaları bir an önce tamamlanmalıdır. Yağışların başlamasıyla tek yönden ulaşım verilen bu yolda, kazaların meydana gelmesi muhtemeldir. Yolda kaza olması veya bir aracın arıza yapması halinde trafik akışının yavaşlamasına, durmasına yolun kapanmasına neden olabilecektir.   
Yoldaki kaymanın nedeni araştırılmalı,  yapılan yeni inşaatların hatalı veya yetersiz etütten kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılmalıdır. Konuyla ilgili çalışmalarımızın değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması güvenli ulaşım açısından uygun olacaktır.    Bakanlıkça, gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ve talep ederiz"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı