Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜİK Günü kutlanıyor

TÜİK Günü kutlanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü, 25 Nisan 2016 tarihinde Türkiye İstatistik Günü´nü kutluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü, 25 Nisan 2016 tarihinde Türkiye İstatistik Günü´nü kutluyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal, ?Bilgiye ulaşma ve onu en doğru ve etkili şekilde kullanma çabalarının en üst noktaya ulaştığı günümüz dünyasında, doğru, zamanlı ve güvenilir veriye olan ihtiyaç artmış ve bu doğrultuda istatistikler büyük önem kazanmıştır.? dedi.
TÜİK Kutlama Günü nedeniyle basına açıklama gönderen Öcal, şu ifadelere yer verdi: ?Bugün 90 yıllık geçmişiyle resmi istatistik alanında ulusal ve uluslararası kullanıcıların ihtiyaç ve önceliklerini dikkate alarak kaliteli, güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız, uluslararası standartlara uygun istatistikleri üretmek, kullanıma sunmak ve resmi istatistik üretim sürecinde yer alan kurumlar arasında eşgüdümü sağlama misyonu ve uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir İstatistik Sistemi kurma vizyonuyla Türkiye İstatistik Kurumu çalışmalarına hızla devam etmektedir. Balıkesir Bölge Müdürlüğümüz de bu temel değerlerimiz ışığında deneyimi, teknik alt yapısı ve yetişmiş personeliyle ülkemizin ihtiyacı olan bilimsel, teknolojik, çevresel, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Bölge Müdürlüğümüz, sorumluluk alanında bulunan Balıkesir ve Çanakkale illerinde araştırmalarını sürdürerek; işgücü, gelir, tüketim ve diğer sosyal alanlarda, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE), tarım, hayvancılık, sanayi, iş ve diğer ekonomik alanlarda verileri toplamakta, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından idari kayıtlar derlemekte, bunları analiz etmekte ve yayımlanmak üzere Kurum Başkanlığına göndermektedir. Ayrıca, sayısı 325´i bulan haber bültenleri ile Mülki ve Yerel Birimler, Kamu, Özel Teşebbüs, Oda-Borsalar, Sivil Toplum Kuruluşları ile Basın ve Yayın Organlarına il, bölge, ülke ve dünya ölçeğinde resmi istatistikler 1 140 e-posta adresi üzerinden gönderilmekte ve bölgesel projelere teknik destek sağlanarak işbirliği protokolleri ile bilgi paylaşımı ve tanıtımlarımız yaygınlaştırılmaktadır.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: TÜİK Günü kutlanıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli