Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TÜGVA ?Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı? projesini başlattı

TÜGVA ?Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı? projesini başlattı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Avrupa´da yaşayan Türkiye kökenli gençlere yönelik düzenlenen ?Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı? projesinin açılış programı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun´un katılımıyla gerçekleştiri

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Avrupa´da yaşayan Türkiye kökenli gençlere yönelik düzenlenen ?Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı? projesinin açılış programı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun´un katılımıyla gerçekleştirildi.
Fahrettin Altun, videokonferans yöntemiyle düzenlenen programda, son yıllarda siyasi, askeri, ekonomik ve beşeri gücü artan Türkiye´nin aynı zamanda bir yıpratma savaşıyla da karşı karşıya kaldığını söyledi.
Sokak kalkışmasından darbe teşebbüsüne, ekonomik saldırılardan terör eylemlerine kadar bu yıpratma savaşının farklı veçhelerinin yaşandığını anlatan Altun, Türkiye´nin hiçbir baskıya boyun eğmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinde hedeflerine doğru ilerlediğini belirtti.
Türkiye kararlı yürüyüşünü sürdürdükçe, yıpratma savaşının bir uzantısı olarak ülkenin küresel imajını zedelemeye yönelik kötücül faaliyetlerin de hızlandığına işaret eden Altun, Türkiye´nin itibarına yönelik saldırıların önemli bir kısmının konvansiyonel ya da dijital medya mecraları üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Bir kişiye, gruba, kuruma, devlete ya da dine zarar vermek maksadıyla kullanılabilen sosyal medya platformlarında dezenformasyonlara ve algı operasyonlarına karşı uyanık olmak gerektiğinin altını çizen Altun, ?Özellikle yabancı düşmanlığı ve İslamofobi vakalarının Avrupa´da artış gösterdiği bir dönemde gençlerimizin yanlış bilgi ve haberlere karşı daha ihtiyatlı olmaları son derece önemli. Örneğin, Fransız devletinin ?Fransa tipi İslam´ provokasyonları ve karikatür hadsizliğinin sosyal medyada kötücül algı maksatlı kullanılması bu alandaki dezenformasyonu artırmış durumda. Bunlara karşı dikkatli olmak ve mücadele etmek esastır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı