Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

TÜBİTAK 4007 Projesi Balıkesir´de düzenlenecek

TÜBİTAK 4007 Projesi Balıkesir´de düzenlenecek

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan;

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan; ?Balıkesir´de Spor Teknoloji İlişkisi ve Spor Biliminin Geleceği? isimli TÜBİTAK 4007 Projesi 12-13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Balıkesir Lisesi Spor Salonu´nda uygulanacak.
Projenin amacı; İnsanlık tarihinin el, göz, kulak v.b motor beceri senkronizasyonu en yüksek nesli olarak tanımlanan bu neslin spordaki teknolojik gelişmeleri öğrenebilmesi, yakından takip edebilmesi, kendisi ve çevresi için farkındalık yaratarak yeni fikirler üretebilmesi ve gelecek vizyonuna yeni bir pencere açabilmesi olarak açıklandı.
Bu kapsamda spor endüstrisinde kullanılan teknolojik spor ekipmanlarını, antrenman robotlarını, sensörlü topları, akıllı saatleri, yeni nesil GPS cihazlarını, QR Kodları ile eğitim ve hedef bulma, yüksek teknoloji barındıran kıyafetleri ve birçok yarışmada kullanılan çipler gibi sporda hiç de azımsanamayacak kadar bir yere sahip olan günümüz teknolojisinin öğrenciler tarafından bilinmesi, uygulanabilir olması planlanıyor.
10-14 yaş arası ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak uygulanacak olan atölye çalışmaları, deneysel uygulamalar, saha çalışmaları, panel, sergi ve gösteriler ile sporda kullanılan yüksek teknolojili ekipmanların bilinirliğinin sağlanması, zihinlerinde sporda kullanılabilecek teknolojiler ile yeni fikirler ortaya çıkarılabilmesi, sporda kullanılan teknolojilerin bilinmeyen yönlerini öğrenmeleri ve bu ekipmanları denemeleri ve etkinliklere katılmalarının onların vizyonlarının gelişimine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Ayrıca Proje etkinlikleri ve atölyeler içerisinde engelli bireylerin spor yaparken kullandıkları ekipmanların teknoloji sayesinde gelişim süreci de gözler önüne serilecek ve yapılacak etkinlikler ile katılımcı öğrenciler bu ekipmanlar ile spor yapma tecrübesi yaşayacak.
Balıkesir´de birçok Resmi kurum ve kuruluşun proje ortağı olarak destek verilen etkinliklerde, öğrenciler 3 gün boyunca spor dallarında kullanılan teknolojik ekipmanlar yardımıyla spor yapacak ve spor endüstrisinde geleceğe dönük yeni fikirler üretebilecek.
İşte! Projede kurulacak atölye ve etkinler: Basketbolda Teknoloji kullanımı-Çipli Toplar, Bisiklet Sporunda Kullanılan Teknolojiler, Dağcılık ve Trekking Ekipmanları, Engellilerde Spor Ekipmanları ve Özel Eğitim, Eskrim´de Reaksiyon zamanı, Futbolda VAR Sistemi, GPS yardımı ile Yön bulma ve Konum Belirleme, Masa tenisi Antrenman robotları, Paten, Kaykay ve Hoverboard Teknolojisi, Sporda Çip Kullanımı, Teniste şahin gözü ( Hawk Eye ) uygulaması ve Konsol oyunları, Teknoloji ve Dalgıçlık, Zeka Sporları ve Bilişim, QR Kodu İle Hedef Bulma, Triatlon Sporunda Teknoloji.
Birçok üniversiteden akademisyenler, doktorlar, öğretmenler ve antrenörlerin, atölye lideri olarak görev yapacağı proje, 12 Nisan 2019 tarihinde Balıkesir Lisesi Konferans Salonu´nda saat 10:00´da başlayıp 12-13-14 Nisan tarihlerinde devam edecek.
Balıkesir Lisesi Okul bahçesi ve Spor Salonu´nda kurulacak olan Atölyelerde 15 spor branşında kullanılan teknolojiler öğrencilere uygulamaları olarak anlatılacak ve öğrencilerin kullanımına sunulacak.
Haber Merkezi



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli