Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TSSF Teknik Kurul Başkanından uyarı!

TSSF Teknik Kurul Başkanından uyarı!

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF) Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız, kamp yaptıkları Erdek'te, denizde muz”, hamburger” vs. gibi isimlerle gerçekleşen araçlar içinden, eğlence ismi altında vatandaşların düşü

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF) Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız, kamp yaptıkları Erdek’te, denizde “muz”, “hamburger” vs. gibi isimlerle gerçekleşen araçlar içinden, eğlence ismi altında vatandaşların düşürülmelerinin faciaya yol açabilecek kadar tehlikeli olduğuna dikkati çekti. Erdek’te, Hotel Alevok’ta, Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı aday kadrosunun altı günlük kampı boyunca deniz eğlencesi ismi altında gördükleri bu olaya hayretler içinde kaldığını vurgulayan Sakız, şunları söyledi:
“Bu araçlar içinden denize düşürülen kişilerin, kafa kafaya çarpışma olasılığı çok yüksek. Ülkemizin başka kentlerinde de böyle olaylar yaşandı ve ölümle sonuçlandı. Avrupa’da bu eğlenceler, her çeşit güvenlik önlemi alınarak yapılıyor. Bizde ise insan yaşamı çok ucuz. Ülkemizde de, deniz bisikletleri ve bu çeşit eğlence araçları denize mutlaka Sahil Güvenlik ve Turizm İşletmeleri’nin kontrolünde çıkarıl malıdır. Yoksa faciaya yol açma olasılıkları yüksektir.”



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli