Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TSKnın değişen disiplin yasasına tepki geldi

TSKnın değişen disiplin yasasına tepki geldi

TEMAD Balıkesir Şube Başkanı Zafer Çimen, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni disiplin yasasını kabul etmediklerini açıkladı.

TEMAD Balıkesir Şube Başkanı Zafer Çimen, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni disiplin yasasını kabul etmediklerini açıkladı.
TSK`nin değiştirilen disiplin yasasına tepki koyan TEMAD Başkanı Zafer Çimen, yaptığı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisin de çıkarılan kanunla Türk Silahlı Kuvvetleri disiplin yasası Genel Merkezimiz Genel Başkanımız ve Genel merkez yönetim kurulumuzu bireysel çalışmaları mecliste birebir çalışmalarına rağmen ne yazık ki Meclisten geçmiştir" dedi.
Kabul edilen bu kanunu evrensel Hukuk ve insan haklarına aykırılığından dolayı emekli Astsubaylar olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Çimen, "Çünkü kategorize edilerek kurum ve kuruluşların yargı sıfatını kullanılarak bizleri yargılamak adil değildir. Bunun mahkemeler tarafından yapılmasını arzu etmekteyiz. Bu yönde Genel Merkezimizin almış olduğu alacağı her türlü kararın yanında olduğumuzu tekrarlamaktan hiçbir sakınca görmüyoruz. 1971 den bu yana ordudan ilişkisi kesilenlerin geri dönüşleriyle ilgili yapılan çalışmalarda sadece irticai faaliyetlerle geri dönmesi ayrıca bizi kaygılandıran ve üzen bir durumdur. Silahlı Kuvvetlerle ilişkisi kesilen bunlar gibi binlerce arkadaşlarımız vardır. Bu konu hakkında da yüce Türkiye Büyük Millet Meclisine yasaların ve uygulamaların çıkmasını bekliyoruz. Türkiye de yaşanan kısmi aflarla geçtiğimiz üç beş gün öncede yine Türkiye geneli 15 bin kişiyi kapsayan bir af kapsamında bizler arzu ediyorduk istiyorduk ki 1975 Astsubay olayları olarak bilinen olaylarda % 60`nı Hava Kuvvetleri personeli diğer birim kuvvetlerimizden katılımlarla birlikte sayıları 5 bini bulan Astsubaylarımızın hiç değilse Onurlarının iade edilmesini bekliyoruz.Bu Meclisin almış  olacağı ve vereceği bir karardır. Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisin den bu konuda bir karar çıkmasını da arz ve talep ediyoruz" diyerek açıklamasına son verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı