Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TSK harekatın adını açıkladı: Zeytin Dalı

TSK harekatın adını açıkladı: Zeytin Dalı

Harekat kapsamında PYD hedeflerinin yanı sıra DEAŞ hedefleri de vurulmaktadır

TSK´dan yapılan açıklamada, Afrin´e yönelik harekatın Zeytin Dalı Harekatı olduğunu duyurdu. Açıklamada ayrıca, "Harekat kapsamında PYD hedeflerinin yanı sıra DEAŞ hedefleri de vurulmaktadır" denildi.

TSK´dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00´dan itibaren ?Zeytin Dalı Harekatı? başlatılmıştır.Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false