Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TSE-Ticaret Borsası kalite için el sıkıştı

TSE-Ticaret Borsası kalite için el sıkıştı

Türk Standartları Enstitüsü(TSE)-Bandırma Ticaret Borsası işbirliğiyle Borsa salonunda düzenlenen toplantıda, TSEden belgeli firmalara plâket verildi.

Türk Standartları Enstitüsü(TSE)-Bandırma Ticaret Borsası işbirliğiyle Borsa salonunda düzenlenen toplantıda, TSE`den belgeli firmalara plâket verildi. Toplantıda, Bandırma Ticaret Borsası`na da İSO 9001 kalite belgesi verilirken, TSE ile Borsa arasında, kalibrasyon, eğitim ve akreditasyon konularını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, açış konuşmasının başında TSE`den, Bandırma`ya büro açmasını istedi.
TSE Başkanı Hulusi Şentürk de konuşmasına başlarken, Bandırma`da kurulan kurum ve kuruluşlar ile şirketlerin yüzde 50`sinin kalite belgelerini kendilerinden almayı taahhüt ettikleri takdirde Bandırma`ya büro açabileceklerini vurgularken, şunları söyledi:
"Şu gerçeğin altını çizelim ki, kalite belgesi almak yetmez. Eğer bu belgenin içini dolduramazsanız, yani kurumunuzda iyileştirmeler yapmazsanız, hiçbir anlamı olmaz. Yani, maliyetleri düşüremez, verimliliği arttıramaz, çalışanlarınızın motivasyonunu ve müşteri memnuniyetini yükseltemezseniz, belgenin hiçbir önemi kalmaz. Kurum ve şirket çalışanlarının, verimliliklerini arttırmalarının yolu, çalışanlarının mesailerini satın almaktan değil, beyin ve gönüllerini fethetmekten geçer. Bu da, çalışanlarını insan gibi görmelerinden geçer. Kalite, kendinle yarışıp, kendini geçmeye çalışma mücadelesidir. Küreselleşen dünyada, yani bilgi çağında normlar ve standartlar açısından güçlü olabilirsek, ayakta kalırız. Türkiye, yalnızca taşeron üreticisi olmak, montajla yetinmek istemiyorsa, standartlarına hakim olmalıdır. Her şeyden önemlisi de ABD, Almanya gibi ülkelerden aldığı standartları uygulamak yerine kendisi standart yapmayı başarmalıdır. TSE, standart yapan bir kuruluş değildir. Standartları sektörün yapması gerekir. TSE, bu standartlar doğrultusunda belgelendirme kuruluşudur."
TSE olarak geçmiş dönemlerde yaptıkları hatadan ders aldıklarına dikkati çeken Şentürk, "Şimdi her sektörden destek ve bilgiye ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönem için 300 milyon dolarlı bir yatırım planlıyoruz. 65 bin sanayiciye mektup yazarak, düşüncelerini bildirmelerini istedik" dedi.
Şentürk, kurumlarında 2 bin kişinin çalıştığına değinirken, "Bu çalışanlarımız, bize başvuran herkese yardım etmek için ellerinden geleni yapıyor" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu