Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TSE BURSA MÜDÜRÜ, ROTARYDE

TSE BURSA MÜDÜRÜ, ROTARYDE

Bandırma RotaryKulübü,Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa Bölge Müdürlüğü Kalibrasyon ve Laboratuvar Müdürü Mustafa Ekini konuk etti. Eken Prestige Otelinde gerçekleşen yemekte konuşan Ekin, TSEnin, sadece belge veren bir kurum olarak bilinmesi

Bandırma RotaryKulübü,Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa Bölge Müdürlüğü Kalibrasyon ve Laboratuvar Müdürü Mustafa Ekin`i konuk etti. Eken Prestige Oteli`nde gerçekleşen yemekte konuşan Ekin, TSE`nin, sadece belge veren bir kurum olarak bilinmesinin yanlışlığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
"TSE, standartlaşma ve kalitenin artması ve standartların hazırlanması konularında sekreteryalık yapan bir kurumdur. Yani, herkesin sandığı gibi biz, standart hazırlamıyoruz. Standartları ilgili uzman kişiler ve uzmanlar hazırlıyor. Standartlaşma konusunda ülkemizde yılda dönen para yaklaşık 5 milyar dolardır. Bu paranın sadece yüzde 10`u yerli kuruluşlara, yüzde 90`ı ise ülke dışındaki yabancı kuruluşlara gitmektedir. Kısaca şunu söyleyebilirim ki, standartları koyanlar, yabancı ülkeler olduğu için parayı da onlar kazanıyor. Artık, bizim standart koyma dönemine girmemiz gerekiyor."
TSE`nin, bu ülkenin önemli bir değeri olduğuna dikkati çeken Ekin, "Biz, fiyatlar konusunda önemli bir denge unsuruyuz. Türkiye için olmazsa olmaz bir kurumuz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu