Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TSD Balıkesir Şubesinden Büyükşehir Belediyesine ziyaret

TSD Balıkesir Şubesinden Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Balıkesir Şube yönetimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Balıkesir Şube yönetimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Dernek Başkanı Zeki Uslu ve yönetim kurulu üyelerini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, İmar Komisyonu Başkanı Yusuf Hocaoğlu ve İmar Komisyonu Üyesi Cemal Kocataş karşıladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un şehir dışında olduğu için ziyarette yer alamadığını ancak dernek üyelerine selamlarını ilettiğini ifade eden Başkan Vekili Şahin, belediyenin hizmet ve projelerinde engelli vatandaşların istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını kaydetti.
Başkan Uğur´un toplumdaki dezavantajlı gruplara hizmetlerde öncelik verdiğini açıklayan Şahin, ?Başkanımız Ahmet Edip Uğur, toplumdaki her kesimin sorununa eğildiği gibi engelli vatandaşlarımızın da sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Yaptığımız hizmet ve projelerle engelli vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz? dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden tüm haklı taleplere anında olumlu karşılık verildiğini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu ise ?Bizim yerel yönetimlerden istediğimiz güler yüz ve anlayıştır. Bu zamana kadar bunu da her zaman hissettik. Merkezi hükümetimizde engelli vatandaşlara büyük destek veriyor. Balıkesir´de 20 bin engelli vatandaşın bakımı için gelen bir yılda gelen para 53 trilyon lira. 2002 yılında kamuda çalışan engelli memur sayısı 5 bin iken bu sayı şu anda 40 bin. Bunun gibi uygulamalar ve destekler bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Önceden topluma çıkamayan ve kendini ifade edemeyen engelliler olarak bugün göğsümüzü gererek dışarıda dolaşıyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı