Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Trafik Haftasında öğrencilere yönelik eğitimler verildi

Trafik Haftasında öğrencilere yönelik eğitimler verildi

Balıkesir İl Emniyet Müdürlü ğü'nden yapılan açıklamada, Trafik Haftası nedeniyle özel eğitim öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları verildiği bildirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlü ğü'nden yapılan açıklamada, Trafik Haftası nedeniyle özel eğitim öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları verildiği bildirildi.
2015 yılında Karayolu Trafik Güvenliği Günü” 2 Mayıs, Karayolu Trafik Haftası” etkinliklerinin ise takip eden hafta olan 4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği yönerge ile bildirildiğini hatırlatan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi büyük önem taşımaktadır. İlimizde özel eğitim kurumlarında eğitim gören ve erken yaştaki eğitimin büyük önem taşıdığı özel eğitime muhtaç çocukların eğitimine de katkıda bulunabilmek ve sosyal yaşam ortamlarına uyumlarının arttırılabilmesi amacıyla Trafik Haftası çerçevesinde trafik eğitimi verilmesi planlanmıştır. Bu çerçevede, trafik kurallarının öğrenilmesi ve uygulanmasına yönelik olarak, 6 Mayıs günü Balıkesir Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, İl Özel İdare Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Umut Özel Eğitim Ortaokulu, Sevgi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Balıkesir Özel Eğitim Uygulama Merkezinden ikişer özel eğitim öğrencisi ve öğretmenlerinin katılımıyla, genel trafik kuralları ve yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişleri konularında eğitim ve bilgilendirme çalışması yapıldı. Aynı gün, öğrenci çıkış saatinde Balıkesir Çiğdem Batubey Ortaokulu ve Ercan Kıvrak Okulları önündeki caddelerde özel eğitim gören 9 öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli personel gözetiminde, okuldan çıkan öğrencilerin, okul geçidinden güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamaya yönelik olarak uygulamalı eğitim verildi. Bu sayede, teorik trafik eğitimi verilen özel eğitim alan çocuklar bu bilgilerini uygulamaya yansıtarak trafikte öz güven kazanmalarına büyük katkı sağladığı izlenmiştir.”



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli