Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Trafik Haftası kutlandı

Trafik Haftası kutlandı

Her yıl 7-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Trafik Haftası" Erdek´te de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Her yıl 7-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Trafik Haftası" Erdek´te de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Halitpaşa İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı Erdek Öğretmenevinde ger-çekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program Halitpaşa İlkokulu Müdürü Serhat Deniz´in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Okul Müdürü Deniz´in trafiğin insan hayatında ki önemine vurgu yaptığı konuşmasında "Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan trafik kazaları birçok insanımızı sakat bırakırken, insanlarda kapanmayacak derecede nice manevi yaralarda meydana getirmektedir. İşim maddi boyutu da zaten çok büyüktür. Kimini sevdiklerinden alıp götüren, kimi insanları tekerlekli sandalyeye mahkûm eden, kimini koltuk değnekleriyle yaşamaya bağlayan ve insanlarda hayatları boyunca zorlu yaşamaya engelli yaşamaya mahkûm bırakan trafik kazaları önemli bir halk sağlığı sorunudur. Engelli olan insanların birçoğunun trafik kazalarının kurbanı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bir kaza ile hayatı değişenler, bir kaza ile sevdiklerinden kopanlar oldu. Kaza belki bir anlık ama sıkıntısı, çilesi bir ömür boyu sürebilmektedir.1

Bir kaza bize çok sıradan gelse de o kazayı yaşayanlar için bir ömür çileli yaşam olabiliyor. Peki, üzülmek yeter mi? Veya üzülmek çözüm mü? Değil tabi. Üzülmek yerine biraz daha tedbirli olsak, biraz daha dikkatli olsak sevdiklerimize kavuşmak adına, onlarla güzellikleri engelsiz bir şekilde yaşamak adına çok daha güzel olacaktır. Tabi bunların söylemden öte hayata geçirilmesi öenm arz etmektedir. Bu anlamda trafik kurallarına uyalım. Bir trafik canavarı da biz olmayalım. Kazaların olmadığı bir yaşama hep beraber kavuşmak dileğimle." diye konuştu.
Okul Müdürü Serhat Deniz´in konuşmasının ardından, Halitpaşa İlkokulu öğrencileri, trafik ile ilgili şiirlerini okurken, "Trafik Işıkları Konuşuyor" isimli skeç programı izlemeye gelen misafirlere canlandırıldı. Yine okul öğrencileri tarafından trafik kuralları ve trafik ışıklarıyla ilgili gösteriler konukların beğenilerine sunulurken, Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde görevli polis memuru Kazım Ağaççanak, trafik kazaları, trafik kuralları ve emniyet kemeriyle motosiklet sürücüleri için kask takmanın önemine vurgu yapılan bir sunum gerçekleştirildi.
Trafik haftası kutlama programı, hafta içerisinde gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Programa, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ömer Ceylan, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Adem Erdem Eren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçe okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Trafik Haftası kutlandı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu