Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Torununa bakana maaş müjdesi

Torununa bakana maaş müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bebekli ailelere müjdeyi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bebekli ailelere müjdeyi verdi.
Bakan Müezzinoğlu, "Çocuk bakımında çalışan annelere destek amacıyla 2017´de anneanne ve babaannelere teşvik vereceğiz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışan anneleri yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Torununa bakan büyükannelere bebek bakım parası verileceğini müjdeleyen Müezzinoğlu, uygulamanın pilot iller olarak belirlenen İzmir ve Bursa´dan başlanacağını kaydetti.
Müezzinoğlu, ?6 aylık gözlem süresi olacak. Projeyi ikinci 6 ayda yaygınlaştıracağız. Yol haritası belirlenecek? dedi.
Doğum yapan annelerin anneanne ve babaanne projeleriyle desteklenmesi için altyapının oluşturulduğunu kaydeden Müezzinoğlu şunları söyledi: ?Ailelerin büyükannelerle ilişkilerini geliştirmek için adım attık. Büyükannenin evinde bakım olması durumunda daha sağlıklı ortamlar olabilir. Değerlendirme yapılıyor. 0-3 yaş arası bebekleri kapsayacak. Merakla beklenen uygulama bu yıl başlayacak.?
Destek rakamları ay sonunda açıklanacak. Ancak bir süre önce yine Çalışma Bakanlığı yönetiminde Avrupa Birliği desteğiyle evde çocuk bakımı projesi hayata geçirilmişti. Buna göre; çalışan annelere 2 yıl süreyle 300 euro (yaklaşık 1100 TL) çocuk bakım desteği veriliyor. Bu uygulama şu an İzmir, Bursa ve Antalya, İstanbul ve Ankara´da devam ediyor. Annelere rahatlatan proje kapsamında 5 binin üzerinde kadın bu destekten faydalanıyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Torununa bakana maaş müjdesi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli