Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Topraktan imgeye

Topraktan imgeye

Bandırma´da seramik sanatı gelişiyor

Bandırma İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´ne bağlı seramik kursu ilgi görüyor. Kursa, özellikle bayanlar ilgi gösteriyor. Kurs, Akdeniz Üniversitesi, ?Seramik Cam? bölümünden 2010 yılında mezun olan Kerem Tan tarafından veriliyor.
Tan, beş yıl önce başlattıkları kurslarla bu sanatın Bandırma´da tanınmasını sağladıklarını vurgularken, şunları söyledi:
?Bu kursların açılmasından bu yana seramik sanatına ilgi eskiye göre çok arttı. Bu süre içinde çocuklar ve yetişkinler için kurslar açıp sergiler düzenledik. Seramik, öncelikle sabır, uğraşmak, emek isteyen bir sanat dalıdır. Avrupa ülkelerinde çok gelişen bu sanat dalı, ülkemizde henüz istenilen düzeyde değil. Daha çok gelişmesi gerekir. Kurslarımıza katılanlar, seramikten yapacakları eserleri önceden kendileri düşünüp tasarlayarak, kil ile şekillendiriyorlar. Bu çamurları daha sonra fırında pişirip onların boyamalarını sağlıyoruz. Kursumuza katılanlar, birkaç ay içinde bu sanatı kavrıyorlar. Tabii, kendilerini geliştirmeleri için ayrıca zaman, çaba ve emek gerekiyor. Çok zevkli bir sanat olan seramiğe Bandırmalıların daha çok ilgi göstererek, İlçe Halk Eğitim Merkezi´mizin açtığı bu kurslara katılmalarını bekliyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Topraktan imgeye
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli