Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Toprak tahlilini yaptırın

Toprak tahlilini yaptırın

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, iyi bir gübrelemenin toprak tahlili ile mümkün olabileceğini açıkladı.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, iyi bir gübrelemenin toprak tahlili ile mümkün olabileceğini açıkladı.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile Bandırma Ticaret Borsası arasında yapılan anlaşma gereği, 2012/2013 iş yılı ürün bedellerinden kesilmek üzere, kooperatife bağlı üretici ortakların zeytin bahçelerinin toprak tahlili yapılmasına başlanıldığını söyledi.
Toprak tahlillerinin gereksiz gübre kullanımını önleyeceği gibi isabetli gübreleme sayesinde verimin artacağını belirten Durak, toprak tahlili yaptırmak isteyen zeytin üreticilerinin, toprak numunelerini Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne getirmelerini istedi.
Toprak tahlilleri gereksiz gübre kullanımının önüne geçeceği gibi isabetli gübreleme ile verim de artacaktır şeklinde konuşan Hüseyin Durak, "Tahlil edilen topraklara ait raporlarda hangi toprağa hangi tür gübrenin ne kadar kullanılacağı bildirilmektedir. Analizi yapılan toprakların sonucu müstahsilimize teslim edilecektir. Bandırma Ticaret Borsası laboratuarında yapılan toprak tahlili analiz ücreti numune başı 32 liradır" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli