Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçinin yüzünü güldürdü

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçinin yüzünü güldürdü

Toprak Mahsulleri Ofisi´nin (TMO) Balıkesir, Bandırma ve Manyas´taki hububat alım merkezlerinde ürün alımları devam ediyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi´nin (TMO) Balıkesir, Bandırma ve Manyas´taki hububat alım merkezlerinde ürün alımları devam ediyor.
Manyas ve Gönen karayolu üzerinde bulunan ve her iki ilçeye de aynı mesafede bulunan Toprak Mahsulleri Ofisine, Temmuz ayı başından itibaren ürün alımına başlaması ile birlikte, üreticilerin tercihini TMO´dan yana kullandığı gözleniyor.
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, bu sezon ilçemiz yöresinde hububatta verimin yüksek, dekar başına ortalama verimin 500 kgr. arasında olduğunu söyledi.
Danç, devamında şöyle konuştu: "Hasat sezonunun başlaması ile birlikte tüccar buğdayın kilosunu 75-78 kuruş arasında alırken, TMO şu an protein oranına göre 93 kuruşa kadar buğday alıyor. Hal böyle olunca da üreticimiz ofise yöneldi. Ürün tesliminin akabinde çiftçimizin hesabına ürün bedeli yatırılıyor. Birde TMO randevu sistemi ile alımlara başlamış olup bu uygulama üreticinin işini kolaylaştırırken, kuyrukta sıra bekleme derdi son buldu. Belirtilen saatte alım merkezine geliyor ürününü teslim ediyor. Çiftçilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisinin alım merkezini açmasını çok olumlu bulurken, verim ve fiyatlar çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Ofis ortalama günde 150 ton buğday alırken, bugüne kadar 900 ton buğday alımını gerçekleştirdi." dedi.
TMO´nin elektronik analiz cihazı ile alımları gerçekleştirdiği alımla ilgili bilgi veren TMO yetkilileri, nem oranının % 14.5´u geçmemesi, protein oranının ise 10.5 bareminin altına düşmemesi gerektiğini bildirdi.
Manyas ve Gönen´de ağırlıklı olarak Gönen, Kaşifbey ve Ceyhan türü beyaz buğday üretimi yapılıyor.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli