Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Toprak Ana Günü? 10 Aralık´ta Ocaklar´da kutlandı

?Toprak Ana Günü? 10 Aralık´ta Ocaklar´da kutlandı

Çiftçiye ?Yerel tohum kullanın? çağrısı yapıldı

Ocaklar Sosyal Kültürel Gelişim Derneği ile Erdek Kültür ve Sanat Topluluğu´nun 10 Aralık Toprak Ana Günü kapsamında Erdek İlçesi Ocaklar Mahallesinde düzenlediği etkinlikte, yerel gıda ve tohumun iklim değişikliğine etkisi ele alındı ve çiftçiye ?Yerel tohum kullanın? çağrısı yapıldı.                                       

Erdek, Sosyal Kültürel Gelişim Derneği ve Erdek Kültür ve Sanat Topluluğu´nun birlikte düzenlemiş olduğu, 10 Aralık´ta üretim geleneklerinin çeşitliliğini, yerel üretimin önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen Toprak Ana etkinliğine mahalle halkı yoğun katılım gösterdi.
Ocaklar mahallesindeki geleneksel ?Toprak Ana? buluşmasında katılımcılara açık büfe yöresel mahsul ürünü menü ikram edildi.
Son derece sıcak bir atmosferde gerçekleşen buluşmada ünlü sanatçı Ahmet Mekin´e, doğa ve çevreci etkinliklere verdiği katkıdan dolayı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından onur plaketi verildi.
Başkan Sarı´nın elinden onur plaketi alan ünlü sanatçı Ahmet Mekin, yaptığı kısa açıklamada doğa ve çevrenin her canlı için yaşamsal ihtiyaç olduğunun altını çizip ?Doğa varsa hepimiz varız,? diyerek aksini düşünmek dahi istemediğini dile getirdi.
Ocaklar Sosyal Kültürel Gelişim Derneği ile Erdek Kültür ve Sanat Topluluğu´nun dönem lideri Dr. Kadir Dadan ise bu tür sosyal etkinliklerle doğaya karşı toplumsal duyarlılığı sürekli kılmayı amaçladıklarını söyledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli