Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Toplum Sağlığı Merkezinden Pulmoner Rehabilitasyon açıklaması

Toplum Sağlığı Merkezinden Pulmoner Rehabilitasyon açıklaması

Erdek Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pulmoner Rehabilitasyon tedavisi hakkında bilgi verilirken tedavisi hakkında bilgi verildi.

Toplum Sağlığı Merkezinden yapılan açıklamada, Pulmoner rehabilitasyon ya da diğer adıyla solunum terapisi, uzun süredir solunum hastalığı olanlar için ilaç tedavilerine ek olarak uygulanan bir tedavi programı olduğu bildirildi.

İlgili hastalık hakkında şu ifadelere yer verildi: ?Eğer uzun süreli akciğer hastalığı ya da başka nedenli solunum probleminiz varsa, nefes darlığını fazla hissetmiyor olsanız bile, giderek hareket etmeniz veya normal günlük aktivitelerinizi yapmanız güçleşir. Çok kolay yorulur ve sıklıkla dinlenmek zorunda hissedersiniz. Nefesin yetmemesi hissi çok korkutucu olabilir; hastada bu durumda panik ve gerginlik başlar, çok gerekmedikçe hareket etmemeyi tercih eder. Bu da hastalığın ağırlaşmasına neden olabilir. Pulmoner rehabilitasyon tedavisi ile doğru nefes alma teknikleri sayesinde nefes darlığınızla başa çıkabilmeyi öğrenebilir ve kontrollü egzersiz tedavileri ile aynı zamanda kendinizi daha güçlü ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Kronik akciğer hastalıklarında ve solunum yetmezliklerinde klasik tedavilerle yapılan uygulamalarda akciğer fonksiyonlarında ilaç tedavilerinin getirdiği minimal değişiklikler dışında bir iyileşme beklenmediği için pulmoner rehabilitasyon; solunum sıkıntısı, anksiyete (gerginlik), hareketsizlik, kondüsyon bozukluğu gibi sorunlarda kısır döngüyü kırabilen tek tedavi yöntemidir. Kronik akciğer hastalıklarında ve kronik solunum problemlerinde bütün ilaçları düzenli kullanıp, tüm kontrollere gitseniz bile yine de günlük hayatta giderek yavaşladığınızı, çabuk yorulduğunuzu ve akciğer kapasitenizin her yıl biraz daha azaldığını, göğüs kafesinizin giderek daraldığını hissedersiniz. İlaçların etkisi sizin akciğer kapasitenizi belirgin derecede artırmaz, sadece olduğu haliyle koruyabilir. Oysa pulmoner rehabilitasyon tedavisi sayesinde olduğunuz yerde saymaz gelişme kaydedersiniz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı