Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Toplu taşımacılık kent konseyinin gündeminde

Toplu taşımacılık kent konseyinin gündeminde

Balıkesir Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Komisyonundan toplu taşımaya çözüm önerisi yapıldı.

Balıkesir Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Komisyonu`ndan toplu taşımaya çözüm önerisi yapıldı.
Balıkesir Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Komisyonu 20 Aralık 2012 tarihli toplantısında Hasan Paşa Decedeli`nin "Şehiriçi toplu taşım araçlarından taksi dolmuşların kapasitelerinin 4 kişiden 7 kişiye çıkarılması" önerisi yapılan oylama ile gündeme alınmıştı. 
Balıkesir`de 3 aydır yapılan hararetli tartışmalar sonucu komisyon konuyu geçtiğimiz Perşembe akşamı nihayet Yürütme Kuruluna önermeye oy çokluğu ile karar verdi. 
28 Mart 2013 günü komisyondan geçen önerinin önümüzdeki günlerde Balıkesir Kent Konseyi Yürütme Kurulunda, Belediye Meclisine gönderilip gönderilmeyeceği konusunda görüşülmesi bekleniyor.
Konuyu, Aralık 2012 ayında Çevre ve Şehircilik Komisyon toplantısında gündeme getiren Decedeli "Kentimizde hizmet yapan Taksi Dolmuşlar 4 kişilik taşıma iznine sahiptir. Oysa diğer şehirlerde hatta Balıkesir`in ilçelerinde Taksi Dolmuşların 7- 8 kişi kapasitede hizmet yaptığı biliniyor. Çok sık kullanma ihtiyacını duyduğumuz dolmuşların her zaman peronlarından yolculuğa başlama şansımız olmuyor, bu durumda ara duraklarda hizmet bekliyoruz. Çoğunlukla dolu geçmelerinden dolayı bu hizmetten verimli olarak yararlanamıyoruz. Dolmuşların uygun araçlarla yapacakları 7 kişilik hizmet hem taşıma maliyetlerini düşürecek ve bu halka yansıyacak hem de memleket ekonomisine katkı sağlayacak ve çevreyi daha az kirletmiş olacağız. Dileğimiz Belediyemizin bu konuyu çözüme ulaştırabilecek bir uygulama kararı almasıdır." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli