Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TOKİ, Sarıköy konutlarını satışa sundu

TOKİ, Sarıköy konutlarını satışa sundu

TOKİ tarafından Gönen İlçesi Sarıköy Mahallesine yaptırılan konutların satışına başlandı.

TOKİ tarafından Gönen İlçesi Sarıköy Mahallesine yaptırılan konutların satışına başlandı.
Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, 68 konuttan 11 tanesinin satışının yapıldığını, gelir düzeyi 2 bin 500 lirayı geçmeyen 25 yaş üstü Gönen ya da Sarıköy’e kayıtlı her vatandaşın satıştaki konutu alabileceğini açıkladı.
Sarıköy’e, 68 metrekarelik 72 konut yapan TOKİ, konutları yeniden satışa çıkardı. 72 konuttan 4 tanesinin daha önceden satıldığını anımsatan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, “68 konutumuz, Kasım ayında satışa çıkartıldı. 11 tanesi satıldı” dedi.
Gönen’e kayıtlı, gelir düzeyi 2 bin 500 lirayı geçmeyen, eşinin ve kendisinin üzerine gayri mülk bulunmayan 25 yaş üstü herkesin başvurabileceğini bildiren Başkan Yakar, “Sarıköy Mahallemize yapılan konutlar, tamamen sosyal proje. Konut almak isteyen vatandaşlarımız, belediyemizin beyaz masasına müracaat edebilirler” dedi.
Sarıköy Mahallesine yapılan konutların geri ödemesi hakkında da bilgi aktaran Başkan Yakar, “180 ay geri ödemeli olan konutlar için 4 bin lira peşin ödeme yapılacak, aylık geri ödemesi 230 lira ile 290 lira arasında değişiyor. Vatandaşımızın bütçesini sarsmayacak bir ödeme planı hazırlandı.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli