Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TOKİ Mağdurları Evlerini İstiyor!

TOKİ Mağdurları Evlerini İstiyor!

Belediye ve Müteahhidin derdi vatandaşı gerdi.

Yapımı yılan hikayesine dönen, yüklenici firmaların bırakıp kaçtığı, “Mayıs’ta teslim, Haziran ayında kesin anahtarlar verilecek, Temmuz başında taşınılacak” denilerek kandırılan yeni TOKİ konutlarının hak sahipleri şimdide Manyas Belediyesi ile yüklenici firmanın absürt inatlaşması yüzünden mağdur ediliyorlar. 
Yetkililerin beyanlarına inanarak Mayıs ayından itibaren taşınma hazırlığına başlayan ve eşyalarını kolilere koyarak taşınmaya  hazır olarak bekleyen yeni TOKİ’lerin hak sahipleri bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. 
Bayram sonrası anahtarlarını teslim almayı hayal eden hak sahipleri, yüklenici firma ve belediyenin alt yapı kanalizasyon işlemlerinin yapımı sırasında bozulan yolların yeniden yapılması konusunda karşı karşıya gelmesiyle umutlarını bir başka bahara bıraktı. 
Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden hak sahipleri mağduriyetlerini dile getirirken, “Birilerini sesimizi duysun” feryadında bulundular. 
Mayıs ayından beri eşyaları kolilerde bekleyen bir hak sahibi “Artık bıktık. Bizlere sistematik olarak yalan söyleniyor. Mayıs ayında anahtarlarımızı teslim alacağımız söylendi. Şuan Temmuz ayındayız. Bayramdan sonra evlere yerleşeceğimizi düşünüyorduk. Ancak son olarak Manyas Belediyesi ve yüklenici firma mahkemelik olmuş deniliyor. Birçoğumuz yeni evlerimize taşınacağımız için gittik yeni mobilyalar aldık. Mobilya firmalarına da Mayıs ayında teslim alacağımızı beyan ettik. Şuanda her gün aranarak eşyalarımızı ne zaman teslim alacağımızı soruyorlar. Ne cevap vereceğimizi şaşırdık.” dedi. 
Yine bir başka hak sahibi ise ev sahibiyle sorunlar yaşadığını belirtirken “Yeni TOKİ’lerden ev alan birçoğumuz Manyas’ta kiralık evlerde oturuyor. Ev sahiplerimizle sorunlar yaşamaya başladık. Çünkü onlarda haklı. Bizlere verilen sözlere inanarak Mayıs ayında taşınacağımızı ev sahiplerimize beyan ettik. Haklı olarak onlarda yeni kiracı arayışına başladılar. Birçok ev sahibi evini boşaltmamız için baskı yapıyor. Zaman zaman tartışma boyutuna kadar varan konuşmalara şahit oluyoruz. Bu duruma bakıldığında TOKİ’den ev alan hak sahibi bizler haklıyız, kiracısı olduğumuz ev sahipleri haklı, mobilyaları aldığımız firmalar haklı, Manyas Belediyesi haklı, yüklenici firma haklı herkes haklı. Artık haklı haksız aranmadan bu mağduriyetin çözümlenmesini talep ediyoruz. Firma yetkilileri ve belediyemizin ortak bir çalışmasıyla bir an önce bu soruna son vermeye davet ediyoruz.” diye konuştu. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Mağdurları Evlerini İstiyor!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı