Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TOKİ Balıkesir’de 10 ilçeye konut yapacak

TOKİ Balıkesir’de 10 ilçeye konut yapacak

TOKİ tarafından yapılacak sosyal konut projesinden faydalanacak ilçeler arasında Marmara’da yer alıyor.

TOKİ tarafından yapılacak sosyal konut projesinden faydalanacak ilçeler arasında Marmara’da yer alıyor. 
Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi ile ilgi değerlendirmede bulunan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Balıkesir’e 3 bin 750 konut yapılacağını duyurdu. 
Proje kapsamında; Altıeylül, Bandırma, Ayvalık, Susurluk, Marmara, Sındırgı, Bigadiç, İvrindi, Havran ve Savaştepe ilçelerindeki konutların yapımına yeni yılla birlikte başlanacak. 
Başaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tarihi proje “İlk Evim, İlk İşyerim” projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Başkan Başaran yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “81 ilde hayata geçirilecek proje ile 2028'e kadar 500 bin sosyal konut, 250 bin arsa, 50 bin işyeri yapılacak. Balıkesir’in 10 İlçesi’nde Altıeylül, Bandırma, Ayvalık, Susurluk, Marmara, Sındırgı, Bigadiç, İvrindi, Havran ve Savaştepe’de 3 bin 750 konut TOKİ tarafından proje kapsamına alındı ve Ocak ayında temelleri atılacak. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren dev projeyle ekonomiye ilişkin hareketlilik daha da artmış olacak. 422 milyar liralık dev yatırım projesiyle 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğin yaşanması ve en az 100 bin yeni istihdamın ortaya çıkması bekleniyor. TOKİ tarafından yapılacak Türkiye genelinde 250 bin konut, Balıkesir’de 3 bin 750 konut, 100 bin altyapılı konut arsası ve 10 bin işyeri için özel kontenjanlar ayrıldı. Gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu projeden öncelikli olarak faydalanacak. Dar gelirli vatandaşlara yönelik olacak konut projesiyle 81 ilde inşa edilecek konutlara kira öder gibi taksitlerle sahip olunabilecek. Hane halkının gelir dengesini bozmayacak cüzi miktardaki taksitlerle ucuza ev sahibi olunacak. Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin % 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.” 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ ilçeye konut yapacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı