Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TOÇ BİR-SEN, yönetmeliğinin oldu-bittiye getirildiğini söyledi

TOÇ BİR-SEN, yönetmeliğinin oldu-bittiye getirildiğini söyledi

TOÇ BİR-SEN, Orman Muhafıza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini eleştirdi.

TOÇ BİR-SEN, Orman Muhafıza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği`ni eleştirdi.
TOÇBİR-SEN Sendikasından yapılan açıklamada, bu yönetmelikle, orman muhafaza memuru çalışanlarının ve ailelerinin büyük bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığı açıklandı.
TOÇ Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Ergüven,  yetkili sendika olmalarına rağmen kendilerinin görüşü alınmadan yönetmeliğin yayınlandığı şikayetini dile getirdi.
Yönetmeliğin oldu- bitti yönetmeliği olarak gördüklerini belirten Ergüven, " TOÇ Bir-Sen Genel Merkezimizin görüşmeleri ve talepleri doğrultusunda, dönemin Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu`nun imzasıyla 25-09-2012 tarihinde, 27 orman bölge müdürlüğüne zorunlu rotasyon uygulamasının durdurulması için bir yazı gönderilmiş, bu yazı ile birlikte Orman Muhafaza Memurlarımız bir nebze de olsa rahatlamış, umutlanmışlardı. Ancak bu olumlu havanın yeniden soğutulmasının bilinmeli ki Orman ve Su İşleri Bakanlığına, Orman Genel Müdürlüğüne, Orman Muhafaza Memurlarımıza hiçbir olumlu sonucu olmayacaktır. Yetkili sendika TOÇ Bir-Sen olarak üyelerimizin bize verdiği sorumluluğun bilinci ile gerek Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gerek dönemin Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, gerekse şimdiki Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi`yi defalarca ziyaret ederek, sonuçları düşünülmeden, çıkarılan ve uygulaya konulan bu yönetmeliğin durdurulması ve değiştirilmesini talep etmiştik. Çok üzücüdür ki Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü bu katı duruşu ile kendilerine sunduğumuz onlarca çözüm odaklı önerilerimizi karşılıksız bırakmışlardı. Yaz- Kış, gece-gündüz demeden, evlerinden eş ve çocuklarından günlerce ayrı kalarak, hiçbir can güvenlikleri olmadan canları pahasına, yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızı koruyan ve gözetleyen, üretimden ağaçlandırmaya, onlarca iş kaleminden sorumlu, orman muhafaza memurlarımızın sosyal ve özlük hakları görmezden gelinerek statü hukukundan kaynaklanan güvencelerin yok sayılması bizleri fevkalade üzmektedir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli