Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üniversite öğrencilerine seslendi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üniversite öğrencilerine seslendi

?Girişimci doğulmaz, girişimci olunur?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine ?girişimcilik? konulu konferans verdi.
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen konferansı kalabalık bir topluluk izledi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, açış konuşmasında, girişimcilik ile ilgili konuşmacı olarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nu konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Ardından konuşmasına, kadın girişimcilerin, erkekleri geçmesini dileyerek başlayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
?Genç ve dinamik bir üniversitede bulunmaktan memnunum. Üniversite öğrencileriyle buluşmak bana mutluluk veriyor. Çünkü gençlerde enerji var, istek var. Ne siyasetçiyim, ne bürokratım. Ben, iş adamıyım. Türkiye´nin en demokratik kuruluşunun başkanıyım. 500 bin kişinin oyuyla seçiliyorum. Girişimciliğin asıl konusu şu: Girişimcilik eşittir, zenginliktir. Zengin olmanın yolu, girişimcilikten geçer. Girişimciliği yeni keşfettik. Milletlerin gücü artık silahla, topla, tüfekle değil, girişimcilikle ölçülüyor. Sovyetler Birliği nasıl çözüldü? Bu dev ülke, bir tek silah bile atılmadan çöktü. Nedeni, girişimcileri olmamasıydı. ABD, artık girişimci ithal ediyor. Girişimcilik hem zenginlik, hem de işsizliği önlemek için önemli. Çünkü işsiz olan kişi mutsuzdur. Ülkemizde her yıl, bir milyon kişiye iş bulmak zorundayız. Hâlen ülkemizde 1 milyon 500 bin girişimciden 100 bini kadın girişimci. Sık sorulan bir soru şudur: Girişimci doğulur mu, girişimci olunur mu? Bence girişimci doğulmaz, girişimci olunur. Girişimciliğin beş altın kuralı vardır: Hayal, hedef, çalışma; cesur olmak; başarının yanında başarısızlığın da olduğunu bilerek pes etmemek; kimsenin yapmadığını yapmak; sermaye değil, iyi fikir.?
Başarıda, ?İşin hilesi dürüstlüktür. Eğer kazanmak istiyorsanız dürüst olun? diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
?Ülkemiz, 35 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yapıyordu. Bunun yüzde 90´ını tarım ürünleri oluşturuyordu. Bugün, 160 milyar dolar ihracatımız var, yüzde 90´ını sanayi ürünleri oluşturuyor. Hâlen, Avrupa´da satılan her dört beyaz eşyadan biri Türk malı. Dünyada en büyük ekonomiye sahip ülkeler arasında ülkemiz ekonomisini, 35. sıradan 17. sıraya getirdik. Şimdi hedefimiz, onuncu sıraya yükselmek. Ama hedefimiz, birinci sıraya yükselmek olmalı. Bugünlere girişimcilerimiz ile geldik.?
Hisarcıklıoğlu, konferansın ardından Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası´nın, en yüksek vergi ödeyenler için düzenlediği törene katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false