Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TOBB Başkanı 15 yıl sonra Erdek´te

TOBB Başkanı 15 yıl sonra Erdek´te

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ilçemizi ziyaret ederek onuruna verilen akşam yemeğine katıldı

Gönen Ticaret Odası´nı ziyarete geldikten sonra Bandırma Elektronik Salon Sistemi açılışına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyaretlerinin ardından, Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı´nın davetlisi olarak ilçemize gelip akşam yemeğini Kafkas Motel´de yedi.
TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun onuruna verilen akşam yemeğine Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve CHP Belediye Meclis Üyeleri, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı ve yönetim kurulu, Erdek Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, iş adamları, çevre ilçelerdeki oda ve borsa başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını Erdek Ticaret Odası Başkanı(ETO) Özlem Sarı yaptı. ETO Başkanı Sarı, konuşmasında ilçemizin tarihi ve coğrafi yapısından bahsederken, ilçemizi de etkileyecek olan ve yapılması planlanan sanayi bölgesi konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarlıkcıoğlu´ndan destek istedi.
Özlem Sarı, şunları söyledi:
"Öncelikle herkese nazik davetimizi kırmayarak ilçemize geldikleri için teşekkür ediyorum. Biz 1300 yıllık bir tarihi olan bir bölgede yaşıyoruz. Coğrafi konumu itibariyle de dünyanın en çok turist çeken iller sıralamasında ilk 10´da yer alan İstanbul´a ve Osmanlı´nın başkentlerinden Bursa´ya olan yakınlığımız ve tarımla hayvancılığın ülke geneline vurulduğunda çok önemli bir kapasiteye sahip bulunması nedeniyle ilçemizin ve bölgemizin başlıca ticaret faaliyetleri, turizm, tarım ve hayvancılık sektörüdür. Erdek ve Marmara Adaları, ülkemizin turizm planlamasına dahil edilmiş yerlerdir. Ancak buna rağmen 2015 yılının Şubat ayında Bandırma merkezli olmak üzere Erdek´in karşı kıyısı olan Şirinçavuş Köyü´nde 50 milyon metrekare olan ama halkın tepkisi üzerine 10 milyon metrekareye düşürülen bir sanayileşme planı onaylandı. 

Bu onaylanan kimyasal sanayinin bölgemizin geçim kaynakları arasında lokomotif olan turizm, hayvancılık ve tarıma büyük bir darbe vuracağı aşikardır. Eğer bölgemizde sanayileşme isteniliyorsa bu bölgemizin lokomotif sektörleri olan turizm, hayvancılık ve tarım üzerinde profesyonel bir sanayileşme yapılmalıdır. Şu an kimyasal sanayi bölgesi kurulması planlanan bölgelerimizdeki araziler tarım ve hayvancılık bakımından çok verimli arazilerdir. Biz Balıkesir olarak Türkiye´nin Hollanda´sı konumundayız. Marmara Bölgesi´nde toprağı bu kadar verimli kalabilmiş ender bölgelerden biriyiz. İşte bu konuda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yürütülen bürokrasilerde bizim adımıza küçük bir lobi oluşturarak bize destek çıkmasını rica ediyoruz. Bakanlık bu konuda son kararını verecekse de en azından biz STK´lara başvurarak fikrimizi sormasını diliyoruz."
ETO Başkanı Özlem Sarı´nın konuşmasının ardından söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Erdek ve Balıkesir´in, her platformda çok iyi temsil edildiğini belirtirken, "Biz her fırsatta girişimci kadınlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Özlem Sarı, sadece Erdek Ticaret Odası Başkanı değil Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Turizm Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Yani sadece Erdek Ticaret Odası Başkanı değil tüm Türkiye´nin turizm sorunlarının konuşulduğu kurulun başkanlık görevini de üstlenmiştir ve birlikte çalışıyoruz. Erdek´i ve tüm turizm bölgelerini orada temsil etmektedir. Erdek, Özlem Başkanımızın da belirttiği gibi turizmde ve tarımda bir zamanlar Türkiye´nin göz bebeğiydi. Ancak Erdek son zamanlar da bu potansiyelini kaybetti. Alternatif yerler çıktı. Erdek, en basit örnek olarak sofralık zeytinin en çok üretildiği yer. Erdek´te tarımsal verimlilik de çok yüksek. Sıkıntılar yok mu, tabii ki var. Ancak emin olun bu sıkıntılar sadece Erdek´te kalmıyor. Bizim düzenlediğimiz 8. Ticaret Şurası´nda da dile getirildi. Buradan bütün Balıkesir Oda ve Borsa başkanlarını da tebrik etmek istiyorum. Çünkü bütün Balıkesir adına sözcü olarak Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı´yı seçtiler. Sayın Sarı, o şurada bütün Balıkesir´in ve Erdek´in sorunlarını dile getirdi. Kaldı ki o şuraya sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve 10 bakanımız katılmıştı. Düzenlenen o şurada ben başbakanımızın ve bakanlarımızın yanındaydım. Balıkesir´i bilgili, donanımlı ve bilinçli bir kadınımızın temsil etmesi gerçekten onları çok etkiledi ve ben sayın başkanımız Özlem hanımın söylediği tüm sorunları başbakanımızın tek tek not ettiğini kendim gördüm. İşte tüm il ve ilçelerimizin tüm sorunlarının çözüldüğü platformlar bu tür platformlardır. Erdek ve Balıkesir çok şanslı ki bu tür platformlarda Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı sayesinde çok iyi temsil ediliyor. Ben buradan hem kendisine hem de Özlem hanıma bu özgüveni ve cesareti veren eşi Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmaların ardından yenilen yemekten sonra geceyi geçirecekleri Karacabey´e gitti.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: TOBB Başkanı sonra Erdek
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu