Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil'den Manyas Ziraat Odası'na ziyaret

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)Bandırma Şube Müdürü İbrahim AĞMİL, Manyas Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)Bandırma Şube Müdürü İbrahim AĞMİL, Manyas Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Manyas Ziraat Odası Başkanı, Hüseyin DANÇ ile üreticilerin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Odada yapılan toplantıya, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı M. Kemal ÇAKIRCI, Yönetim Kurulu Üyesi Kudret ÖZDEN, Birlik Müdürü Hasan DERTLİ, Manyas İlçe Tarım Müdürü Ramazan ALAN, Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Kooperatifi Müdürü Murat ÇULHA katılarak birlikte çiftçilerimizin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.
TMO Bandırma Şube Müdür İbrahim AĞMİL, Bandırma TMO olarak hasadın yaklaştığı bu günlerde hasat öncesi hazırlıklarının sürdüğünü, bölgemizde haziran sonu, temmuz başı gibi başlayacağını tahmin ettikleri hasat döneminde, üreticilerimizin ürünlerinin piyasada yeterli değeri bulması için tüm hazırlıkların yapıldığını kaydederek, özellikle buğdayda verimin yüksek olacağı beklentisinde olduklarını, üreticilerimizin bereketli bir sezon geçireceklerini ümit ettiklerini belirtti.
2015 yılında ülke genelinde yaklaşık 22,5 milyon ton buğday üretiminin gerçekleşeceği tahmin ettiklerini, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerimizde hasadın başladığını ve verimlerin iyi olduğunu gözlediklerini belirten TMO Müdürü İbrahim AĞMİL, Marmara Bölgesi olarak, mevsim normalleri doğrultusunda, haziran sonu veya temmuz başı ile birlikte sezonun başlayacağını kaydederek, hasadın başladığı bölgelerde, piyasa fiyatları oluşuncaya kadar, ürününü bekleterek daha fazla gelir elde etmek arzusunda olan üreticilerin, depolama imkanı sağlamak amacıyla taahhütname karşılığında üreticilerimizin ürünlerini TMO'ya teslim etmeye başladıklarını açıkladı.
Ağmil, üreticilerin dışında, tüccar ve sanayicilerin de hasadın sürdüğü bölgelerde, çiftçilerden alacakları ürünleri , yine taahhütname karşılığı TMO'ya bırakabileceklerini belirtti.
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin DANÇ ise bölgemiz üreticilerinin mağdur olmamaları , piyasa fiyatlarının üreticilerimizi memnun edecek şekilde oluşması ve devam etmesi yönünde, TMO'nun çalışmalarını takdirle izlediklerini, TMO'nun üreticilerimizin yanında durmasının çok önemli olduğunu belirterek teşekkür etti. Katılımcılar, çiftçi temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının çok yararlı geçtiğini belirttiler.
Haber ; Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli