Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TKDK´dan tarımsal yatırımlara desteğe devam

TKDK´dan tarımsal yatırımlara desteğe devam

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Dönemi kapsamında tarımsal yatırım projelerine hibe desteği başvuruları için üçüncü çağrıya çıktı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Dönemi kapsamında tarımsal yatırım projelerine hibe desteği başvuruları için üçüncü çağrıya çıktı.
Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırım projelerine 164 milyon 706 bin avro, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme projelerine de 87 milyon 239 bin avro hibe desteği verilecek.
"Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" ile "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" sektörlerindeki proje başvurularının kabul edileceği çağrı kapsamında hazırlanacak başvurularda, yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlanacak. Yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak mali desteğin kaynağı AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşmakta. Kamu kaynağı olarak da adlandırılan bu destek tutarı geri ödemesizdir. Bu desteklerle hayata geçirilecek olan projeler Balıkesir ekonomisinin canlanmasına önemli bir katkı sağlayacak ve istihdamı da olumlu yönde etkileyecek.
"Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere % 40-70 oranında hibe desteği verilecek. Bu kalemde destek bütçesi, 164 milyon 706 bin 348 avro olarak belirlendi. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlığı altında ise bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımları desteklenecek. Hibe desteğinin % 55-65 olacağı bu kalemde toplam 87 milyon 239 bin 811 avro hibe desteği verilecek."
Balıkesir´de gerçekleştirilmesi planlanan "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme?ye yönelik yatırım projelerine hibe desteği almak isteyenlerin başvuruları, 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren, Balıkesir TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi 12 Mart 2018 tarihinde kapatılacak ve başvuruların son teslim tarihi de 15 Mart 2017 olacak. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için proje başvuruları ise 1 Mart 2018 tarihinde başlayacak. Online proje başvuru sisteminin 2 Nisan´da kapatılacağı başvurular için son teslim tarihi de 5 Nisan 2018 olarak belirlendi." Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli