Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ticaret Odasından çok önemli bir proje daha

Ticaret Odasından çok önemli bir proje daha

Son bir yıldır önemli projelere imza atan Erdek Ticaret Odası, bir yenisini daha hayata geçirmeyi planlıyor.

Son bir yıldır önemli projelere imza atan Erdek Ticaret Odası, bir yenisini daha hayata geçirmeyi planlıyor.
Müteşebbis yetiştirmek için kolları sıvayan Erdek Ticaret Odası, bu projeyle, Erdek`te kendi işini kuracak gençlerin önünü açacak.
Erdek Ticaret Odası ve KOSGEP Hizmet Merkezi Müdürlüğü kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyecek.
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, İlçemizde bilgilendirme toplantısı yapıldı
Erdek Ticaret Odası Başkanı M. Ali Yağcı`nın sahibi olduğu Yağcı Otel`de KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü İsmail Özdemir`in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda KOSGEB tarafından desteklenen projeler ve süreç ile ilgili bilgiler verildi. Proje kapsamında girişimci adayları mülakat yöntemiyle belirlenecek, değerlendirmede adaylarda bölgenin ihtiyacına yönelik yaratıcı bir iş fikrine sahip olmak gibi bazı şartlar aranacak. 
Toplam 60 saat devam edecek olan eğitimler sonucunda eğitimleri başarı ile tamamlayan girişimci adayları hazırlayacakları projeler ve alacakları sertifikaları ile KOSGEB`e müracaatlarını yapacaklar ve uygun görüldüğü takdirde de 27.000 liraya kadar hibe desteği almaya hak kazanacak. 
Ayrıca % 0 faiz ile 2 yıl geri ödemesiz 70.000 TL kadar işletme geliştirme kredisi alma şansı bulunacak. Düzenlenecek eğitimlere katılmak isteyenler müracaatlarını şahsen Erdek Ticaret Odasına yapmaları isteniyor.  
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu